Yeni önlemler belirlendi

Yeni önlemler belirlendi
Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” dedi. Kurulun...

Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı” dedi. Kurulun tavsiyeleri bugün Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek karara bağlanacak.
Son günlerde artan korona vakaları sonrası dün 17.00’de toplanan Bilim Kurulu, en uzun toplantılarından birini yaptı. Akşam 23.00 sıralarından yazılı bir açıklama yapan Bakan Koca, “İlk dalganın ardından vaka sayılarını kontrol altına almayı başardık. Ancak son aylarda, tüm dünyadakine benzer bir seyirle vaka ve ölüm sayılarında önemli artışlara şahit oluyoruz. Bugün birçok ülke kapanma tedbirleri dahil toplumsal hareket kısıtlamalarına yeniden başvurmaya başladı” dedi.
Koca, son dönemde Türkiye’de genel bir artış eğiliminin mevcut olduğuna dikkat çekerek, birçok il üzerinde özel olarak durduklarını aktardı. Koca, “İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor” açıklamasında bulundu.
KISITLAYICI TEDBİR TAVSİYESİ
Bakan Koca, açıklamasında şunları kaydetti:
Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.
Yazılı açıklama öncesi, toplantıda restoranların tamamen paket servise geçmesi ya da HES koduyla sınırlı müşteri alması, eğlence mekanları ve kıraathanelerin tamamen kapatılması ve bazı yerlerde sınırlı sokağa çıkma yasağı kararı alınacağı gündeme geldi.

‘HER 10 KİŞİDEN 8’İ HAFTA SONU YASAĞI DESTEKLİYOR’

Ipsos tarafından Milliyet gazetesi için yapılan araştırmanın sonuçları paylaşıldı. Araştırmanın sonuçlarına yer verilen haberde, “Restoran ve kafelerin gece 22:00’den sonra kapatılması uygulaması destekleniyor, hatta tüm gün kapatılmalı diyen bir grup da var. Neredeyse her 10 kişiden 8’i hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının yeniden uygulanması düşüncesinde” denildi.