Yeni sloganda inşaat var: Türkiye’yi yeniden inşa ediyoruz

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 23, 2023 / 08:34

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan seçimlerin ertelenmesi tartışması dış basında da yer buluyor. ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, AKP’de üst düzey yetkililerin katılımıyla geçen hafta toplantılar yapıldığını, seçimlerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 14 Mayıs tarihinde yapılması görüşünün ağır bastığını yazdı. Bloomberg’e konuşan ve Erdoğan’a yakın olduğu belirtilen kaynaklar, 18 Haziran tarihinin de masada olduğunu söylediler. Haberde, “Kaynaklar, seçimlerin açıklanan tarihte yapılmasının güç gösterisi anlamına geldiğinin düşünüldüğünü aktardı. Seçimlerin ertelenmesi durumunda ekonomik krizin daha kötüye gitmesinden de endişe edildiği belirtildi” ifadesi kullanıldı.

Reuters haber ajansı ise seçimin 18 Haziran’da yapılması görüşünün öne çıktığını bildirdi. Reuters’a konuşan hükümet yetkilisi, “18 Haziran’da anlaşmaya varılması muhtemel” dedi. Başka bir kaynak ise, “14 Mayıs erken görünüyor. İki lider de, 18 Haziran’ı onaylayacak” ifadelerini kullandı.

AKP’ye yeni slogan: Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz
AKP’li yetkililer, depremlerin artından yaşanan eksiklikleri dile getirenleri “Böyle bir günde bile siyaset yapıyorlar” diyerek hedef alırken bu süreçte partinin yeni sloganını hazırladığı ortaya çıktı. Reuters’a konuşan bir yetkili, seçime işaret ederek depremzedeler için yapılacak konutların temelinin martta atılacağını belirtti. Yetkili, “O tarihe kadar en azından bir miktar depremin izlerinin silinip insanların oturabileceklerini görecekleri inşaatlar yükselmeye başlayacak. Daha önce ‘Yeter söz milletindir’ olarak belirlenen sloganın yerini ‘Türkiye’yi birlikte inşa ediyoruz’ sloganı alacak” dedi.

Scroll to Top