Yeni Tarım Bakanı Kirişçi’nin şirketi ortaya çıktı: Gıda kartellerine danışmanlık yapıyor

Yeni Tarım Bakanı Kirişçi’nin şirketi ortaya çıktı: Gıda kartellerine danışmanlık yapıyor
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, gıda arzı ve yüksek fiyatlandırma sorunlarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı yaptı. Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yabancı gıda kartellerine danışmanlık yapan...

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, gıda arzı ve yüksek fiyatlandırma sorunlarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı yaptı. Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yabancı gıda kartellerine danışmanlık yapan New Bridge adlı danışmanlık firmasının sahibi olduğu iddiasını gündeme getiren Bekaroğlu, Türkiye’deki gıda arzı ve aşırı fiyatlanmanın temelinde, dünya gıda tekellerine danışmanlık yapanların Türkiye’de Tarım ve Orman Bakanı olmasının yattığını söyledi ve şöyle devam etti:

“Pakdemirli öyleydi, bu yeni bakan da öyle çıktı. Bir danışmanlık firması kurmuş; New Bridge! Londra’da partnerleri var. Hangi ürün nasıl gelir? Sadece hangi ürün nasıl gelir, hangi ürün daha çok kazandırır diye danışmanlık yapmıyor; buna danışmanlık işleri Cumhurbaşkanı’na yakın olduğu için, gerektiğinde yasal düzenlemeleri yapacak kişi olduğu için veriliyor. ‘İthalat yolunu kararname çıkartarak açacağız’ dedikleri için danışmanlık işleri bunlara veriliyor.”