Yeni yıl, yeni bir başlangıç..

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 4, 2021 / 10:51

Yeni yılın ilk müsabakasında yeni bir sayfa açıp galibiyetle başlamak isteyen Trabzonspor 2021 yılına amacını gerçekleştirerek başladı. Futbol adına değişen fazla bir şey olmasa da alınan üç puan camiaya yeni yıl hediyesi oldu.
Karşılaşma öncesi Bordo Mavili takımın savunmasında zorunlu değişikler yapıldı. Vitor Hugo’nun sakatlığı nedeniyle Hosseini tercih edildi. Gözden düşen Pereira’nın yerinde ise Serkan Asan görev yaptı. İranlı oyuncunun uzun bir aradan sonra 90 dakika yerini yadırgamadan mücadele etmesi ne kadar profesyonel olduğunu gösterdi. Hakkını teslim etmek gerek.
Trabzonspor’un saha içinde dizilişinde, oyun mantalitesinde hiç bir değişiklik yok. Savunmayı kalabalık tutup Ekuban, Djaniny, Nwakaeme ile kontra atağa çıkarak gol aramak. Orta saha aynı. Adam eksiltmiyor. Baker, Flavio yana oynayarak rakip savunmanın nefes almasını, yerleşmesini sağlıyor. Hızlı düşünüp oyun kurma düşüncesi yok.Hücum oyuncularını bitirici paslarla bir türlü buluşturamıyor. Her maçın kaderini bireysel yetenekler belirliyor. Karagümrük müsabakasında öne çıkan isim Ekuban oldu. Koştu, mücadele etti, savaştı. Gol yollarında en etkin ayak o oldu. Galibiyette de direkt rol oynadı. Djaniny sabır taşı çatlatmaya devam ediyor. Futbolu vasata bile yakın değil. Rakipte oynasa daha iyi! Her hareketi faul. Takımın adeta el freni oldu. Nwakaeme’nin kalitesine diyecek bir şey yok. İstediğinde oynuyor. Takım oyunundan çok kendi kafasına göre takılıyor. Ne hikmetse sorumluluktan kaçıyor. Flavio, Djaniny ve Neakaeme azıcık dikkatli olsa Trabzonspor ilk yarıda soyunma odasına farklı bir skorla giderdi.
Trabzonspor ikinci yarıya golle başladı. Topla oynayan, istediği gibi pas yapan bordo mavililer ikinci golü düşünmek yerine savunma güvenliğini ön planda tutunca rakibi iştahlandırdı. Nitekim çok geçmeden kalesinde golü de gördü. Kaleci Uğurcan’ın hatasını Balkovic affetmedi. Trabzonspor bulunduğu şoktan erken çıktı. Günün başarılı ismi Ekuban takımının geri dönüşüne imza attı.
Trabzonspor gözünde büyüttüğü Karagümrük deplasmanın hiç de korkulacak kadar büyük olmadığını gördü. Bordo mavili takım eksiklerini görüp şimdi transfer hamlelerine yoğunlaşacak. Ofansta ve orta sahada ciddi oyuncu eksikliği var. Bunları giderirse kalitesi düşük olan bu lige ortak olması işten bile değil. Galatasaray’ı yenen Karagümrük’ün Trabzonspor karşısında nasıl tel tel döküldüğünü gördük. Aynı Galatasaray ise Trabzonspor’u yendi. Kadrosunu azıcık düzgün kuran, eksiklerini gideren bir seri ile zirveye çıkar. 2021 yılı sürprizlere açık bir yıl olacak..
2021 yılının Türk futboluna kalite getirmesini, taraftarın tribünlerle buluşmasını, spor severlere sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top