Yeni Zelanda’da endişelendiren hata: Ordu görevlendirildi

Yeni Zelanda’da endişelendiren hata: Ordu görevlendirildi
Geçen hafta ülkedeki koronavirüs vakalarını tamamen temizlediğini duyuran Yeni Zelanda’da 24 gün sonra görülen ilk iki vakayla birlikte ortaya çıkan ihmal, endişe ve tepkiye neden oldu. İngiltere’nin başkenti Londra’dan Yeni...

Geçen hafta ülkedeki koronavirüs vakalarını tamamen temizlediğini duyuran Yeni Zelanda’da 24 gün sonra görülen ilk iki vakayla birlikte ortaya çıkan ihmal, endişe ve tepkiye neden oldu. İngiltere’nin başkenti Londra’dan Yeni Zelanda’ya ulaşan iki kişinin, kaldıkları karantina otelinden 14 günlük süreyi doldurmadan ayrılmaları ve gittikleri kentte koronavirüs testlerinin pozitif çıkması, Başbakan Jacinda Ardern tarafından “kabul edilemez bir hata” olarak tanımlandı.
HATA ONLARIN DEĞİL
Ebeveynlerinden biri ölmek üzere olan ve bu kişiyi görebilmeleri için otelden ayrılmalarına izin verilen iki Yeni Zelanda vatandaşıyla ilgili konuşan Ardern, “Onlar yanlış bir şey yapmadı. Onların hatası değil. Sistem başarısız oldu. Böyle bir şey asla olmamalıydı. Bir daha da olmamalı” dedi.
ORDU TESİSLERİ DENETLİYOR
Bu olay üzerine karantina merkezlerindeki mazeret izni uygulamasının askıya alındığını açıklayan Yeni Zelanda Başbakanı, “Bunun çok hoş olmadığını biliyorum ancak sağlık ve güvenliğe öncelik vermek zorundayım” dedi. Ardern ayrıca Yeni Zelanda ordusundan Hava Tuğgeneral Darryn Webb’i tüm karantina tesisleri ve operasyonlarını denetlemekle görevlendirdi.