Yeni Zelanda’da korona sıfırlandı, başbakan mutluluktan dans etti

Yeni Zelanda’da korona sıfırlandı, başbakan mutluluktan dans etti
Yeni Zelanda’da 28 Şubat’ta ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinden bu yana ilk defa aktif Kovid-19 vakası kaydedilmedi. Başbakan Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında bu haberi öğrendiğinde ‘dans ettiğini’...

Yeni Zelanda’da 28 Şubat’ta ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinden bu yana ilk defa aktif Kovid-19 vakası kaydedilmedi. Başbakan Jacinda Ardern, düzenlediği basın toplantısında bu haberi öğrendiğinde ‘dans ettiğini’ söyledi.
KONTROLLERE DEVAM
Ardern, salgınla mücadele kapsamında uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin kaldırılacağını ancak sınır kontrollerinin devam edeceğini söyledi. Sınır kontrolleri dışında tüm tedbirlerin kaldırılacağını açıklayan Ardern, okul ve iş yerlerinin açılacağını, yurt içi seyahatte sınırlamaların sonlandırılacağını aktardı.
SOSYAL MESAFE UYGULANMALI
Ardern, yine de sosyal mesafe kurallarının uygulanması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. Yurt dışı seyahat kısıtlamalarının devam edeceğini belirten Ardern, sınırların turist ve ziyaretçilere kapalı kalacağını, Yeni Zelanda’ya gelenlerin ise iki hafta süreyle karantinada tutulacağını söyledi.