“Yeniden kardeş” ile sazlı sözlü yemek

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2022 / 09:39

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda öldürülmesinden sorumlu görülen Veliaht Prens Muhammed bin Selman için Cumhurbaşkanlığı’nda sazlı sözlü akşam yemeği verildi.

Suudi Arabistan Özel Daire Başkanı Bader Al Asaker tarafından sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Suudi Arabistanlı bakanlar ile hükümet yetkililerinin bir arada oturduğu görülürken, Erdoğan ve Muhammed bin Selman’ın ise ayrı bir masada yalnız oturduğu görüldü.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Saray’da verilen yemeği yaptığı paylaşımla eleştirdi. CHP’li Başarır, ‘’Suudi Prens Selman için sarayda kurulan mükellef sofraların eşliğinde, müzikli özel eğlence düzenlenmiş. Dün “katil” dedikleri Prens Selman’a bugün tüm umutlarını bağlamışlar! Böyle bir rezalet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde hiç görülmedi!” yorumunu yaptı.

SESSİZ SELAMLAMA
Selman’ın, Cumhurbaşkanlığı’ndaki karşılama sırasında tören kıtasını selamlaması da sosyal medyada viral oldu. Askerlerin, yabancı konukların “Merhaba asker” selamlamasına yüksek sesle “Sağol” karşılığı vermeleri geleneği bozuldu. Selman’ın, kısık sesle selamlamasına askerler aynı şekilde yanıt verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top