Yer meclis konuşan bir bakan

Yer meclis konuşan bir bakan
TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu muhalefet milletvekillerine hakaretler yağdırdı. Soylu eleştirilere tahammül edemedi. Karşılıklı olarak tansiyonun...

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu muhalefet milletvekillerine hakaretler yağdırdı. Soylu eleştirilere tahammül edemedi. Karşılıklı olarak tansiyonun yükseldiği komisyon toplantısı, bakanlık bütçesinin kabul edilmesiyle sona erdi. Geriye ise havada uçuşan hakaretler kaldı.

AKŞENER’İ HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Soylu, kendisine "Mafya ile resimlerin var" diyen İYİ Partililere "Senin Genel Başkanının resimlerinin ne olduğunu gösteririm" diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde İYİ Parti lideri Akşener'e çağrıda bulunmuş ve "Gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA AĞIR HAKARET

Soylu, “Türkiye cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yaptı’ demek şerefsizliktir. Bu iftirayı atan Kılıçdaroğlu da şerefsizdir. Bu devlete iftira attırmayız” dedi.

‘Kılıçdaroğlu iddialarını ispatlamaz ise şerefsizdir’ sözü üzerine, Soylu sözlerinin arkasında olduğunu söyleyince de CHP’li milletvekilleri kürsünün önünde toplandı. CHP’lilerin tepkisi Süleyman Soylu salondan ayrılırken de devam etti.

İBB DAHİL 4 BELEDİYEYİ HEDEF ALDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Mersin Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adana Seyhan Belediyesi, İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin, terör örgütlerine neler yaptıklarını haftaya basın toplantısıyla açıklayacağım" dedi. Soylu elindeki "Terör Soruşturmaları (Belediyeler)" yazılı kırmızı bir defter alıp havaya kaldırdı .

BAŞARIR’LA SOYLU ARASINDA SERT TARTIŞMA

Komisyon’da söz alan CHP’li Ali Mahir Başarır’ın Mersin’deki terör saldırısında saldırganın ismini yanlış açıklamasını hatırlatması üzerine Soylu, “Sen TSK'ya satılık dedin. Eşkıyasınız. Senin nasıl iş takipçisi olduğun ortaya çıktı” dedi.

Başarır da, “Herkesle resmin var. Bırakın konuşsun, onu çok takan da yok. Onurunu yitirmişsin. Senin yüzün keçe olmuş. Bunlar yalan mı? Yazıklar olsun” yanıtını verdi.

FETÖ’CÜ KAVGASI

Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, giderek artan polis intiharlarını gündemine getirdi ve “Bunlar intihar değil cinayet. Faili de sizsiniz” dedi.

CHP’li Bakan'ın bu sözlerine Bakan Soylu, “FETÖ’cülerden haber alıyorsun. Tam bir FETÖ ağzısın. Cevheri Güven'in adamısın” diyerek sert çıktı.

Murat Bakan da Soylu’ya şöyle yanıt verdi:

“Ben asker çocuğuyum, askerin ve polisin içinde büyüdüm. Senin gibi kabadayıların içinde büyümedim. Yukarıda, komuta kademesinde Kurtoğlu, aşağıda Menzil yapılanması. FETÖ’cüler Menzil’in içinde nasıl saklanıyorlar, onu anlat. Trol ordusuyla ilgili de soru önergesi vermiştim, ona da cevap ver"

‘TERÖRİST BOZUNTUSU’

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in ayağının, basın açıklaması sırasında kolluk kuvvetlerince üç yerinden kırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Dede'ye, "İftira atıyorsun, siz bastınız ayağına. Siz kırdınız." karşılığını verdi. Bu sırada ayağa kalkan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ın Soylu'ya tepki göstermesi üzerine gerginlik çıktı. Soylu, Turan'a, "İndir elini, otur yerine. "Elini kaldırma, elini kaldırma, terörist bozuntusu terbiyesiz. Otur aşağıya, niye ayağa kalkıyorsun, hadi gelsene Askeri suçluyorsunuz, polisi suçluyorsunuz. Terörist." karşılığını verdi.

Daha sonra söz alan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan'ın, "İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan maruf zat sabahtan beri hakaret ediyor. Sana 'Sen teröristsin, namussuzsun, alçaksın' demiyorum ama bize söylediğin bütün lafları iade ediyorum. Daha sonra bunu uygun biçimde, uygun mevkilerde hesaplaşırız, konuşuruz" demesi üzerine tekrar gerginlik yaşandı.

İçişleri Bakanı Soylu, bu sırada HDP sıralarını işaret ederek, "Bir bomba sizi cesaretlendirmiş" dedi.

SEN HAPİSTE ÇÜRÜYECEKSİN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık arasında da gerginlik yaşandı. Ahmet Şık’ın konuşması sırasında AK Parti ve MHP’liler Şık’ın üzerine yürüdü.

Şık, Soylu'ya "Sen sadece hamaset yaparsın. Sen hapiste çürüyeceksin… Mafya ile iş tutan, rüşvet alıp veren birisi olduğun için sen yargılanacaksın. Sen orada oturamayacaksın. Son kez oturuyorsun, bunu herkes biliyor. Mesajı aldım diye açıklama yapıyorsun? Kim verdi sana mesajı? Anlat bakalım. Senin reisin senden değil de neden validen bilgi alıyor?” dedi.

Soylu ise Şık’a, “Haysiyetsiz sensin, satılık! Parayı basanın sahibi olduğu adamsın sen. Hem PKK’nın hem FETÖ’nün adamısın” ifadelerini kullandı.