Yerel seçimleri unuttu, HDP ve CHP’ye verdi veriştirdi

Yerel seçimleri unuttu, HDP ve CHP’ye verdi veriştirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden isimlerin başında gelen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP, HDP ve Kılıçdaroğlu’nu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz eden isimlerin başında gelen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP, HDP ve Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına değil, adaylığının dayatılmasına karşı olduğunu belirten Ağıralioğlu, “Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz,” dedi.

“HDP’nin içinde olduğu bir denklemde olmayız,” ifadesini kullanan Ağıralioğlu, HDP’ye oy vermiş seçmenlerin oyuna ise talip oldu. Ağıralioğlu, “HDP, Kılıçdaroğlu lehine aday çıkarmayacağını açıkladı. İYİ Parti, 6 milyon HDP’ye oy veren Kürt vatandaşlarımızın oyunu kazanabilse ben bundan onur duyarım. Oyunuza talibiz ama sizi muhatap almıyoruz. Biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız,” diye konuştu.

Ağıralioğlu’nun, HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı’na verdiği desteği unutması dikkat çekti. CHP ve İYİ Parti birçok ilde iş birliği yapmış, HDP de Doğu ve Güneydoğu dışındaki yerlerde aday çıkarmayarak ittifakın önünü açmıştı.

AKŞENER’DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ
İYİ Parti lideri Akşener, Ağıralioğlu’nun basın toplantısından birkaç saat sonra Twitter hesabından açıklama yaparak dün grup toplantısında yaptığı konuşmasının bir bölümünü paylaştı. Akşener’in mesajı Ağıralioğlu’na yanıt olarak yorumlandı. Akşener, “İcazetini nereden aldıkları belli olmayanların karşısında; Çanakkale’de kanlarımız üzerine ettiğimiz o kardeşlik yeminini bozan biz olmayacağız!” açıklamasını yaptı.