Yerli varyant kesin gibi

Yerli varyant kesin gibi
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye’ye has koronavirüs mutasyonların özellikleri konusunda çalışmalar yapılacağını açıkladı.Türkiye’de yaklaşık 400 kişinin mutasyonlu virüs...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye’ye has koronavirüs mutasyonların özellikleri konusunda çalışmalar yapılacağını açıkladı.
Türkiye’de yaklaşık 400 kişinin mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu açıklayan Tezer, “Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda da bu mutasyonların özellikleri yapılan çalışmalar sonucu açıklanacaktır” dedi.
Mutasyonlu virüs artışının biran önce durdurulamaması durumunda farklı mutasyonların ortaya çıkacağını belirten Tezer, şu bilgileri verdi:
ŞU AN MUTASYONLU VAKA ARTIŞI YOK
“Ülkemizde de bir bölgede vaka artışları oluyorsa, Türkiye’de tespit edilen o mutasyon bir bölgede daha fazla görülüyorsa, ‘laboratuvarda yapılmış çalışmalar sonucuna göre Türkiye’de gelişmiş mutasyonda daha kolay bulaşma özelliğine sahip’ diyebileceğiz. Ama ülkemizde şu an mutasyondan vaka artışlarının olmadığını söyleyebiliriz. Şu an tam etkilenmiş durumda değiliz ama etkilenmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Veriler şubatın ortasından sonra bunun olabileceğini gösteriyor.”