YERLİ VE MİLLİ TWITTER GELİYOR YAZBEE

YERLİ VE MİLLİ TWITTER GELİYOR YAZBEE
Önemli yaptırımlar içeren Sosyal Medya Düzenlemesi’ne yönelik tartışmalar sürerken, Türk Telekom’un yerli ve milli twitter uygulaması için hazırlık yaptığı iddia edildi.Euronews Türkçe’de yer alan habere göre, Türk...

Önemli yaptırımlar içeren Sosyal Medya Düzenlemesi’ne yönelik tartışmalar sürerken, Türk Telekom’un yerli ve milli twitter uygulaması için hazırlık yaptığı iddia edildi.
Euronews Türkçe’de yer alan habere göre, Türk Telekom çatısı altında yerli bir Twitter uygulaması için çalışmalara başlandı. Gelen bilgilere göre bu uygulama, daha önce Türk girişimcilerce oluşturulan Yazbee’ platformu kullanılarak hayata geçirilecek. Türk Telekom uzmanları Yazbee’nin PTT Messenger uygulaması gibi, hazır yazılım olarak tercih edildiğini ve şu günlerde alt yapı testlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Uzmanlara göre Yazbee’nin lansmanı ise Temmuz ayının sonunda gerçekleştirilecek. Türk Telekom’un uygulamanın teknik tarafı için, bilişim sektörünün eski kuruluşlarından Gantek firmasıyla çalıştığı bilgisini veren uzmanlar, Yazbee.com üzerinden kayıtların şimdiden başladığını aktarırken, sitenin giriş sayfasına “Sizi yeniden görmek için sabırsızlanıyoruz” mesajı dikkat çekti. Türk Telekom yetkilileri ise sosyal medya platformu projesine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.