Yerlikaya derhal istifa etmeli ve özür dilemelidir

Yerlikaya derhal istifa etmeli ve özür dilemelidir
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısında konuştu.Dün gazetelerde yer alan eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya hakkındaki "sahte diploma" iddialarının gerçek olduğunu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde basın toplantısında konuştu.

Dün gazetelerde yer alan eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya hakkındaki "sahte diploma" iddialarının gerçek olduğunu öğrendiklerini aktaran Öztrak, bunun kabul edilemeyeceğini dile getirdi. Mahkemenin Yerlikaya için şimdilik hükmü erteleme kararı aldığını hatırlatan Öztrak, "Ama bu gerçeği değiştirmez. Hamza Yerlikaya milletimizin gözündeki konumunu, sarayın gözündeki konumundan daha fazla önemsiyorsa yapması gereken bellidir. Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğinden derhal istifa etmeli, milletimizden de özür dilemelidir." dedi.

Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı dava sonuçlandı. Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, kararda Yerlikaya’nın “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti milletvekili Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı. Meclis’in sitesinde, Yerlikaya’nın üniversite mezunu olduğu yazıyor.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), “resmi belgede sahtecilik”, “bankacılık kanuna muhalefet”, “görevi kötüye kullanma” ve “nitelikli dolandırıcılık” gerekçeleriyle Ankara Cumhuriyet Başsavlığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılıktan soruşturmayı tüm bu yönlerden derinleştirmesini isteyen HKP avukatları, Yerlikaya ile birlikte “sahte diplomayı kabul ederek hukuka aykırı kayıt yapan, diplomalar veren ve bu diplomaları kabul eden yahut Yerlikaya’yı atayan kişiler” için de “görevi kötüye kullanma” ve “resmi evrakta sahtecilik”ten dava açılmasını istedi.