Yeşil Sol Parti kararı verildi

Yeşil Sol Parti kararı verildi
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatma davasında sözlü savunmanın seçimden sonraya bırakılması talebini dün ikinci kez reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Seçime Yeşil Sol...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatma davasında sözlü savunmanın seçimden sonraya bırakılması talebini dün ikinci kez reddetmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Seçime Yeşil Sol Parti ile gireceğiz,” dedi.

Sancar, Halk TV canlı yayınında ‘Liderler Masası’ programına katıldı. 100’ün üstünde milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Sancar, “Oy oranımız en az yüzde 12, çıtamız yüzde 15 ve üstü, yüzde 15 altını başarı saymayacağız,” ifadesini kullandı.

OYUNA GELMEYİN
Sancar, geleceği demokrasi, özgürlük ve barış üzerine kurmak istediklerini vurgulayarak “Türkiye’nin yıkım rejiminden kurtulmasını istiyoruz. 14 Mayıs akşamı bu iktidar gidecek, bu düzenin değişmesinin yolu açılacak. Bütün kuşatmalara rağmen Türkiye ortak vatan, hedef demokrasi,” diye konuştu. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun açıklamalarına ilişkin soru üzerine Sancar, Altılı Masa ile hiçbir bağları olmadığını yineleyerek isim vermeden “Bu tür söylemler iktidarın hesaplarına eklemlenmedir,” dedi. Sancar, “Muhalefette olduğunu söyleyip kim iktidarın oyunlarına gelirse toplum vicdanında ve tarih sahnesinde büyük bir vebal altında olacaktır,” ifadelerini kullandı.

TARİHİN EN KRİTİK SEÇİMİ
Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

· Seçim güvenliği çok önemli. İktidarın hedefi muhalefetin demokrasi temelinde buluşmasını engellemek. Kimse kaos iddialarına kulak asmasın, iktidar her yöntemi deneyecektir. En büyük sorumluluk siyasi aktörlerde.

· Binde bir ihtimal bile olsa kapatma riskinin olduğu bir sürece kendimiz girmeyiz. Tarihin en kritik seçimine giriyor. Demokratik dönüşümün yakalanabilmesi için ittifakımızın en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız yok.

· Parlamento seçimlerine ittifak olarak gireceğiz. Kazanımları tehlikeye sokacak hiçbir yol bu ittifak tarafından benimsenmeyecek. Yeşil Sol Parti 81 ilde seçime girecek. Diğerleri de kendi amblemleriyle girecekler, ama en yüksek oy ve milletvekili sayısına ulaşmak için ayrıntılar üzerinde çalışılıyor. Kendi amblemleriyle seçime girecek olan partiler Yeşil Sol Parti’den kontenjan istemeyecek. Genişleme çalışmalarımız devam ediyor. Sol Parti ile görüşülüyor.