Yeşil Sol Parti Sözcüsü: Faşizmi durdurmak için sandıklara gidin

Yeşil Sol Parti Sözcüsü: Faşizmi durdurmak için sandıklara gidin
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'inci turuna yönelik tutumunu açıklamak amacıyla düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Bayraklı'da...

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İzmir İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2'inci turuna yönelik tutumunu açıklamak amacıyla düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Bayraklı'da düzenlenen etkinliğe Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti milletvekilleri Burcugül Çubuk, Serhat Eren, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti il yöneticileri de katıldı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre ilk olarak açıklama yapan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, seçimlerin ikinci turunda daha geniş bir kampanya ile seçim çalışması yürüteceklerini ifade etti.

"Sandıklara gidin"

Yeşil Sol Parti’nin 14 Mayıs’ta tarihsel bir rol üstlendiğini vurgulayan Akın, “Bizim pozisyonumuza karşı ırkçı, şoven saldırgan bir siyasetle karşılaştık. Çok adaletsiz bir seçim atmosferinde çalışma yaptık. Halkımıza ulaşma konusunda araçlarımız yeterli gelmedi, ama tüm bu mazeretlerimizi gerekçelendirmek istemiyoruz. Seçimlerde ortaya koyduğumuz iki temel hedefimiz vardı; birincisi saray rejiminin ortaya koyduğu otoriter rejimi değiştirmek, ikincisi de mecliste sesimizi yükseltmek. Birincisi için Saray rejimini durdurduğumuz düşünüyoruz ancak meclis çoğunluğuna baktığımızda daha çok şoven, ırkçı bir meclis oluşturulmuş oldu” dedi.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'na destek açıkladı

Zafer Partisi Gene Başkanı Ümit Özdağ, 2. tur için Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, ikili arasında imzalanan anlaşmada "terörle mücadele" ve "kayum" detayı dikkati çekmişti.

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu ve Özdağ imzaladı: Protokol metninde kayyum detayı