Yeşil Sol Parti’nin İzmir mitingi: Delete tuşuna basmaya var mısınız?

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 12, 2023 / 18:50

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesi 24 Nisan’da Hakkari’de startını verdiği çalışmalarına İzmir’deki Final Mitingi ile devam etti.

Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın yanı sıra Sosyalist Yeninden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Kurucular Kurulu Üyesi Juliana Gözen ve milletvekili adayları katıldı.

AKDENİZ: DELETE TUŞUNA BASMAYA VAR MISINIZ?

Mitingde söz alan Ercüment Akdeniz yaptığı konuşmada şöyle:

“Size gavur İzmir diyenlere bir sözüm var, onların başına İzmir kadar taş düşşsün diyeceğim o taşa yazık. Neden gavur İzmir diyorlar biliyor musunuz? Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin İzmir’deki il binasında Deniz Poyraz kardeşimiz katledildi. Buna rağmen buradayız onun için öyle diyorlar.

Tek adam bugün yine konuştu, mikrofonu açık unuttu onu fark etmemiş. Bana küfür ettirmeyin diyor. Gençler, delete tuşuna basmaya hazır mısınız? Siliyoruz onları. Bay bay Erdoğan diyoruz. “Duyanlara duymayanlara diye bir Cengiz Kurtoğlu şarkısı tutturmuş. Biz de diyoruz ki, “Aşağıdan yukarıdan yolun sonu görünüyor” Güle güle tek adam. Bir de soğan hikayesi var. Beni soğanla değişecek misiniz diyor. Yoksulun sırtından doyan doyana düzeninize son veriyoruz. Biz Emek ve Özgürlük İttifakı’yız. Biz emek diyoruz, özgürlük diyoruz, bağımsızlık diyporuz, laiklik diyoruz, Kürt sorununda demokratik çözüm diyoruz. Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği diyoruz. Biz Aleviler ve tüm ezilenler için eşitlik istiyoruz. Biz söz istiyorum gençler, kadınlar. Diğer muhalefet partileri bir açıklama yaptı sandıkların başındayız diye. Bize 500 bin de biz ekliyoruz sandıkları denetlemek için, var mısınız? Herkes bu halkın demokratik iradesine saygı duyacak, bu kadar.”

BAŞAK DEMİRTAŞ SELAHATTİN DEMİRTAŞ’IN NOTUNU İLETTİ

Başak Demirtaş, mitingde, Edirne F tipi Cezaevi’nde tutulan eşi eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sesli mesajını iletti:

“Tarihi seçimler için artık saatler kaldı. Bugüne kadar geldik, görmediğimiz kalmadı. Amacımız bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamaktır. Adaletin olduğu bir ülkedir. İşte bunun için anahtar sizin elinizde diyorum. Özellikle genç kardeşim. en yakın bölgede görev almalısın. Sandık başlarından asla ayrılmayın. Emin olun kazanacağız. Bunun için 14 Mayıs’ta sandığa gidin her iki oyunuzu da gönül rahatlığıyla kullanın. Bir oy Kılıçdaroğlu’na bir oy Yeşil Sol Parti’ye. Ben direnme gücümü sizden alıyorum. Sizlere inanıyor, sizlere güveniyorum.”

‘HEP BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ’

“14 Mayıs geliyor ve bizler aydınlığı getirmeye geliyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimler öncesi iktidarın tüm engellemelerine ve siyasi operasyonlarına rağmen boyun eğmediklerini ifade ederek, “Mücadele ile direnerek bugünlere geldik. Hep birlikte değiştireceğiz. İstedikleri kadar hileye yeltensinler, hiçbirinin onları kurtarmaya yetmeyeceğini hep birlikte göstereceğiz.” dedi.

‘DENİZ POYRAZ’IN HESABINI SORMAYA GELİYORUZ’

Deniz Poyraz’ın hesabını sormaya geliyoruz. Onun katillerden, katillerinin arkasındaki zihniyetten hesap sormaya geleceğiz. İzmir’in bir görevi de budur. Bu katil karanlığı dağıtmak ve aydınlığa hep birlikte yürümek. İşte bu sorumlulukla 14 Mayıs’ta sandıklarda irademizi en güçlü şekilde, mutlaka ama mutlaka ortaya koyacağız. Savaş düzenini bitirmeye geliyoruz. Bu ülkeye Büyük Barışı inşa etmeye geliyoruz.

“DEMOKRATİK NÖBET TUTMALISINIZ”

Oy kullanmak görevimiz ama oyumuzu kullandıktan sonra görevimiz bitmiyor. Sandıkları da koruyacağız. Oyumuzu da irademizi de koruyacağız. O nedenle seçim günü oy kullanan herkes aynı zamanda bir sandık görevlisi gibi hareket etmelidir. En çok da siz gençler sandıkları korumak için demokratik nöbet tutmalısınız. Bahar gecikti görüyorsunuz hala bulutlar var bulutlar dolaşıyor ama kararlıyız. 15 Mayıs sabahı bu bulutlar dağılacak bahar gelecek.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top