Yeter be yeter, yeter artık

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 25, 2023 / 08:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim tarihi için 14 Mayıs’ı işaret ederek Demokrat Parti’nin 73 yıl önceki, “Yeter, söz milletindir” sloganını kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Sanki beyefendi 20 yıldır hiç yok da… Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda. Acizliğinden… Ey Erdoğan, ‘yeter’se senin saraylarına, çocuklarının milyar dolarlık vakıflarına yeter. ‘Yeter’se senin beşli çetelerine, mafya babalarına, uyuşturucu baronlarına yeter! ‘Yeter’se Sinan Ateş’i öldürttüğünüz torbacılara yeter! ‘Yeter’se, ülkeye soktuğun milyonlarca kaçağa yeter. ‘Yeter’se senin kadınlara küfreden diline yeter! ‘Yeter’se gençlere kan ağlatan torpillerine, hırsızlıklara, SADAT’a yeter! Yeter, Söz Milletindir! Söz Millet İttifakı’nındır, yeter be yeter artık!” diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan’ın adaylığına sessiz kaldığı eleştirilerine İstanbul seçimlerini anımsatarak yanıt veren Kılıçdaroğlu, “YSK’nın hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Akıl var mantık var. İradesini saraya ipotek eden adama hâkim denmez! Hâlâ öğrenmediniz mi ya! Yargıya, YSK’ya güvenmiyoruz; bu kadar açık!” ifadesini kullandı.

AKADEMİSYENLERE ÇAĞRI: SABREDİN
Ahlaklı siyasetçi, özgür medya istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Uyuşturucu oligarklarıyla, mafyalarla mücadele edeceğiz. Arada tehditleri geliyor. Gelsin, tehdit etmezseniz namertsiniz, geri atmayacağız! Kuvayi milliyeciyiz biz!” diye konuştu. Kılıçdaroğlu Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerine de seslenerek “4-5 ay daha sabredeceksiniz. Ondan sonra her şey düzelecek!” dedi.

CHP, AKADEMİSYENLERE HESAPLATTI
“Sizden 418 milyar doları, iktidarımızda alacağız. Benim vasiyetimdir bu” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun alanında uzman akademisyenlere rapor hazırlattığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ve ‘beyin takımı’ tarafından hazırlanan rapora göre son 20 yılda oluşan kamu zararı 2 trilyon 572 milyar dolara ulaştı.

Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre, kamu zararı yaratan durumların başında ihaleler ve enerji alanındaki işler gelirken, bunları kamu-özel işbirliği usulüyle yapılan işler takip etti. Rapora göre ‘devletin iş yaptığı beş sektörde’; inşaat ve imar, mal ve hizmetler tedariki, enerji sektörü, lojistik ve madencilikte kamu zararından elde edilen ‘haksız kazanç’ ise 418 milyar dolar oldu.

‘İstanbul’daki imar rantı’ 85 milyar dolar…

Yalnızca İstanbul’daki imar rantına dayanan zararın, Kanal İstanbul projesi çevresindeki imar rantı hariç 85 milyar doları aştığı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top