Yeter ki göze çarpmasınlar

Yeter ki göze çarpmasınlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibariyle mahallelerde ikamet edebilecek yabancı oranının yüzde 25’ten yüzde 20’ye düşürüleceğini, 1200 mahallenin ikamete kapatılacağını açıkladı.Ankara’da, Geri Gönderme...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibariyle mahallelerde ikamet edebilecek yabancı oranının yüzde 25’ten yüzde 20’ye düşürüleceğini, 1200 mahallenin ikamete kapatılacağını açıkladı.
Ankara’da, Geri Gönderme Merkezi’nde gazetecilere bilgi veren Süleyman Soylu, göç politikalarına ilişkin muhalefetten gelen eleştirileri yanıtladı, göçü kaynağında durdurduklarını söyledi. Soylu, “Eğer göçü kaynağında durdurmasaydık 8 milyon insan da 6 milyonu Suriyeli, 2 milyonu İranlı, onlar da gelecekti. Bu büyük bir politikadır” ifadelerini kullandı.
Muhalefetten gelen eleştiriler üzerine İçişleri Bakanlığı, Suriyelilerle ilgili ‘seyreltme’ uygulamasına başlamış, buna göre yüzde 25’in üzerinde Suriyeli nüfusun olduğu bölgelerde hiçbir yabancıya ikamet izni verilmeyeceği duyurulmuştu.
Şimdi bu oran yüzde 20’ye düşürüldü. Soylu, “Ülkemizde yabancıların belirli bölgelerde yoğunlaşmasının önlenmesi amacıyla yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği toplam 781 mahalle tüm yabancılar için ikamete kapatılmıştı. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacaktır. Böylelikle yaklaşık 1200 mahalle ikamete kapatılmış olacaktır” dedi.
Bayramda ülkelerine giden ve sonra geri gelen Suriyeliler tartışma konusu olmuştu. Ramazan Bayramı’nda bu tartışmalar nedeniyle ülkelerine gidecek Suriyelilere izin verilmemişti. Uygulama Kurban Bayramı’nda da devam edecek.