Yeterli otomobil olsa 40 bin satardık!

Yeterli otomobil olsa 40 bin satardık!
İLK 8 ay sonunda 20 bin 981 adetlik otomobil satışıyla Türkiye’de 6’ncı sırada yer alan Skoda’nın hedefi 40 bin adetlik satış ve ilk 5 markadan biri olmak. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, çip krizinin sebep olduğu...

İLK 8 ay sonunda 20 bin 981 adetlik otomobil satışıyla Türkiye’de 6’ncı sırada yer alan Skoda’nın hedefi 40 bin adetlik satış ve ilk 5 markadan biri olmak. Yüce Auto-Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, çip krizinin sebep olduğu tedarik sıkıntıları olmasa bu yıl 40 bin adetlik satışa rahatlıkla ulaşabileceklerini belirterek, “Ancak yeterli araç olmadığı için bu yıl yüzde 5’lik pazar payı ve 30 bin adedin üzerinde bir satışla tamamlayacağız gibi duruyor” dedi. 2022 yılına ise çip krizinin etkilerinin azalmasıyla 40 bin adedin üzerinde satış hedefiyle başlayacaklarını aktaran Başar şöyle konuştu:
MERKEZDEN BÜYÜK DESTEK
“Bildiğiniz gibi Skoda’nın global yönetiminde değişiklik yaşandı. Farklı bir stratejiyle yollarına devam ediyorlar. Eski yönetimle olduğu gibi yeni yönetimle de aramız çok iyi ve Türkiye’ye yaklaşımları da çok sıcak. Yaklaşık 1 ay kadar önce ilk kez distribütör olarak bizi Skoda yönetim kurulu toplantısına davet ettiler ve stratejimizi, yapmak istediklerimizi örnek bir ülke olarak dinlediler. Direkt olarak başkanın ağzından birçok konuda aynı düşüncede olduklarını ve bizi destekleyeceklerini ifade ettiler. Bizi herkesten önce tanımak istemeleri heyecan vericiydi. Bizi hedeflerimiz doğrultusunda son derece destekleyen de bir Skoda yönetimi var.”

Yıl sonuna kadar 700 adet gelecek

SKODA, 4 yıl önce SUV atağına başladığı D-SUV segmentindeki Kodiaq modelini güncelleyerek Türkiye’de lansmana özel 455 bin ile 1 milyon 59 bin TL arasında fiyatlarla satışa sundu. Zafer Başar, “Bu yıl şu ana kadar Kodiaq modelinden 1800 adetlik bir satış gerçekleştirdik ve yıl sonuna kadar yenilenen versiyondan da 700 adet daha getirerek satışını yapmayı planlıyoruz” dedi. Üç farklı motor seçeneği bulunan yenilenen Kodiaq’ta 150 beygir güç üreten 1.5 ACT TSI benzinli motor, 4x4 çekiş sistemiyle sunulan 200 beygir güç üreten 2.0 TDI dizel motor ve 245 beygir güç üreten 2.0 TSI benzinli motor. Tüm versiyonlar 7 ileri DSG otomatik şanzımanla sunuluyor.