Yetersizliği kabul etti, helallik istedi

Yetersizliği kabul etti, helallik istedi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile depremin vurduğu Adıyaman’ı ziyaret etti. Depremin ilk gününden itibaren arama-kurtarma ve yardım çalışmalarında geç kalındığı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile depremin vurduğu Adıyaman’ı ziyaret etti. Depremin ilk gününden itibaren arama-kurtarma ve yardım çalışmalarında geç kalındığı eleştirisine yanıt veren Erdoğan, “Eksiklerimiz, kusurlarımız hatalarımız olabilir… Sarsıntıların yıkıcı etkisi, olumsuz hava şartları, hasar gören altyapının getirdiği zorluklar gibi sebeplerle maalesef ilk birkaç gün Adıyaman'da arzu ettiğimiz etkinlikte çalışma yürütemedik. Bu yüzden sizden helallik istiyorum” dedi.

“DALKAVUKLARA KULAK ASMAYIN”
Erdoğan, Kızılay’daki çadır skandalının ortaya çıkmasının ardından yaptığı değerlendirmede isim vermeden “Bir tarafta AFAD’a saldıran, bir taraftan Kızılay’ımıza saldıran, STK’larımıza saldıran bu dalkavuklara asla kulak asmayın” diye konuştu.

ÇOCUKLARA PARA DAĞITTI
Erdoğan, ‘helallik’ istediği konuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelenlerin yanına giderek bariyer arkasından çocuklara para dağıttı.

“HELALLİĞİ ENKAZDA ÖLENLERDEN İSTE”

HDP: HELAL ETMİYORUZ
HDP: “Deprem vergilerini amacı dışında kullananlara, inşaat lobilerine milyonlar akıtanlara, binlerce insanın donarak ölmesine neden olanlara, AFAD ve Kızılay’ı arpalık olarak kullandıranlara, imar afları çıkaranlara hakkımızı helal etmiyoruz.”

TİP: HESAPLAŞACAĞIZ
Türkiye İşçi Partisi: “Helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız.”

BABACAN: KAÇAMAZSIN
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “Sayın Erdoğan, helalliği kalanlardan değil ihmaliniz yüzünden vefat edenlerden istemeniz gerekiyor. Sadece helallik isteyip sorumluluktan da kaçamazsınız. İlk 48 saatteki gecikmeler nedeniyle kaç kişi hayatını kaybetti?”

DAVUTOĞLU: HELAL ETTİLER Mİ?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Canlı şekilde enkazın altında benim devletim güçlü ve beni kurtarır diye bekleye bekleye son nefesini veren bir vatandaşımız, bir çocuğumuz, bir kadınımız, bir yaşlımız acaba son nefesinde sana hakkını helal etti mi?”

KAFTANCIOĞLU: İSTİFA ET
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: “Ülkeyi yönettiğini zanneden ‘helallik istiyoruz’ diyor. Sen helallik isteyeceğine istifa et. Bu işler yapılmayacak işler değil sen yeter ki vatandaşı öncele.”

DEMİRTAŞ: HELAL OLSUN BE!
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Ben sana helal olsun (!) diyorum Erdoğan. 100 bin insanın ölümünden sorumlusun ve bırak istifa etmeyi, halen aday olmayı düşünüyorsun. Hiç utanmıyorsun. Helal olsun be!!!”

Deprem öncesi alınmayan önlemler, depremde kaybedilen insanlar ve hükümetin deprem sonrası yetersiz kalmasını eleştiren binlerce sosyal medya kullanıcısı da Twitter’da #helaletmiyorum etiketi ile paylaşım yaptı.