YHT ile Ankara – Sivas arası 2 saate düşecek

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 27, 2020 / 05:42

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı Elmadağ Şantiyesi›nde incelemelerde bulundu. İşçilerle bayramlaşan Karaismailoğlu, proje tamamlandığında iki şehir arasındaki 393 kilometrelik mesafenin 12 saat yerine 2 saatte alınacağını bildirdi. 
Karaismailoğlu, altyapı çalışmalarının sürdürüldüğü bine yakın şantiyede koronavirüs salgınına karşı Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine tam anlamıyla uyulduğunu aktardı.
Karaismailoğlu, projenin tamamlanmasıyla işletme hızı saatte 250 kilometre olmak üzere Ankara-Sivas güzergahında elektrikli ve sinyalli olarak YHT işletmesi yapılacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Ankara-Sivas YHT Projesi, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri, Kayaş-Yerköy arası 151 kilometre ve Yerköy-Sivas arası da 242 kilometre olmak üzere iki etap halinde ve toplam 393 km olarak inşa ediliyor. Güzergah boyunca Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli ve Sivas olmak üzere toplam 8 istasyon vatandaşa hizmet verecek.” 
Karaismailoğlu, projeyi bu yıl içinde tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunabilmek için gece gündüz çalışıldığını belirtti.

ANKARA-İSTANBUL SEFERİ 28 MAYIS’TA

Bakan Karaismailoğlu “Yeni hızlı tren seferleri yarı kapasite ile perşembe başlıyor. İlk sefer yarın saat 07.00’da Ankara – İstanbul arasında olacak” açıklamasını yaptı. Karaismailoğlu, ilk seferden itibaren YHT’lerin yarı kapasite ile çalışacağının altını çizerek, gar, istasyon ve trenlerde maske takılmasının zorunlu olacağını, trenlerin her sefer öncesinde ayrıntılı olarak dezenfekte edileceğini söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top