Yiğit Bulut: Yastık altından 3 milyar dolar çıktı

Yiğit Bulut: Yastık altından 3 milyar dolar çıktı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, “Dolarizasyonun bel kemiğinin çatladığını” iddia etti. Bulut, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, vatandaşa yastık altındaki döviz ve altının piyasaya sokulması çağrısını...

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, “Dolarizasyonun bel kemiğinin çatladığını” iddia etti. Bulut, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, vatandaşa yastık altındaki döviz ve altının piyasaya sokulması çağrısını değerlendirdi.

Bulut, “Yerlilerin yaptığı satış miktarı 11 milyar dolara dayandı. Bunun 8.5 milyar doları sistem içinden, 3 milyarı yastık altından satılmış” dedi.

‘Maaşımı tartışmayalım’

Bulut ayrıca, CHP milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın kendisinin üç yerden toplamda 200 bin TL’ye varan maaş aldığı yönündeki açıklamasına da yanıt verdi. Bulut, “Bunları ispatlayamayanlar şerefleriyle imtihan edilirler. Bunun ispatını kamuoyuna sunmak zorundasınız” dedi. Bulut, “Yeni bir dünya düzeni ortaya çıkıyor, gelin bunu tartışalım. ABD'de bugün Google BM'den de NATO'dan da daha güçlüdür diye tartışılıyor. Bunları artık geçelim ve dünya düzeninde neyin nasıl şekillendiğini görmemiz çok önemli. Fransız sanayici helikopter kazasında hayatını kaybetti. Fransa için çok önemliydi. Fransa'nın kullandığı uçak teknolojisinin fikir babalarından biriydi. Yeni dünya düzeni ve yeniden şekillenen bir dinamik var. Tartışmayı bir üste taşıyıp bunları tartışalım” ifadelerini kullandı.