Yıkım başladı, arkasında BAE mi var?

Yıkım başladı, arkasında BAE mi var?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, İstanbul Havalimanı işletmesinin Abu Dabi Havalimanı’nın işletmecisi AUH firmasına satılması için görüşmelerin sürdüğünü iddia etti....

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, İstanbul Havalimanı işletmesinin Abu Dabi Havalimanı’nın işletmecisi AUH firmasına satılması için görüşmelerin sürdüğünü iddia etti. Kıdık, “Abu Dabili firma, İstanbul’un Avrupa yakasında başka bir havalimanı istemiyor. Bu nedenle İstanbul Havalimanı’nı satabilmek için Atatürk Havalimanı’nı feda ediyorlar, garanti veriyorlar. Şimdi burayı alacak olan, Türk Hava Yolları’nın (THY) üzerine de çökecek mutlaka” dedi.

Ali Kıdık, şunları söyledi:
“Burada dört milyar dolarlık bir yatırım var şu anda, Atatürk Havalimanı’nda. İstanbul Havalimanı’nda da dört milyar dolarlık daha yatırım yapılması gerekiyor. Ben diyorum ki; arkadaşlar, burada zaten yatırım var, birbirine çakışması söz konusu değil. Dolayısıyla hem burası işleyebilir hem orası işleyebilir. Atatürk Havalimanı’nı bir rant projesi olarak görmeyin. Atatürk Havalimanı, ulaşım modelleriyle birbirine tamamen entegre olmuş bir havalimanı. Hem orayı çalıştırabiliriz hem burayı çalıştırabiliriz. Atatürk Havalimanı bir havacılık üssü olarak tutmak için sizin de benim de diğer vatandaşların da görevi.”

FİZİKEN YOK EDİLİYOR
İBB Meclisi’nin İYİ Partili üyesi Ali Kıdık, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde yıkım ekibinin Atatürk Havalimanı’nda kazılara başladığını bildirdi. Kıdık görüntüyü “Atatürk Havalimanı fiziken yok ediliyor. Ben buna “milli servet katilliği” diyorum” ifadeleriyle paylaştı.