Yıldız tutuklandı Dükel serbest

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 12, 2020 / 06:14

8 Haziran’da gözaltına alınan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.
Susma hakkını kullanan Müyesser Yıldız avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajında, “Bu operasyonun özü ve merkezi maalesef benim. Birileri 15 Temmuz’un perde arkasının sorgulanmasından çok korkuyor ve bunu engellemeye çalışıyor. Onun için bir kez daha imajını almadan bilgisayarıma el koydurdular. Demek ki korktukları bir şeyler var” dedi.
Savcılık sorgusu tamamlanan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile astsubay E.B. “TCK’nın 329. maddesi “Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama” suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık sorgusu sürerken ve henüz sevk kararı açıklanmamışken sulh ceza hâkimliği salonunun hazırlandığı görüldü.
Mahkemeye çıkarılan Yıldız tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderilirken ve Dükel serbest bırakıldı. İki gazeteciyle birlikte gözaltına alınan Astsubay E.B. de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top