“Yılın İkonu” Çinli oyuncu

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 9, 2022 / 12:16

Çin asıllı Malezyalı Michelle Yeoh, Time dergisinin 2022’nin en etkileyici isimleri listesine ‘Yılın İkonu’ olarak dahil oldu.

Oyunculuk kariyerinde 40 yılı deviren 60 yaşındaki Yeoh, Hollywood’a adım atmadan önce Asya’da ünlendi. 1980’lerin sonu itibarıyla popüler Hong Kong aksiyon filmlerinde rol aldı. Yeoh, aksiyon sahnelerinde kendisinin oynamasıyla dikkat çekti.

1990’ların sonunda setlerden emekli olmayı ve çocuk yapmayı planladığını belirten Yeoh, Ucuz Roman’ın (Pulp Fiction) tanıtımı için 1995’te Hong Kong’a gelen Quentin Tarantino’yla görüştükten sonra fikrinin değiştiğini söyledi. Yeoh, ardından Hollywood’da James Bond serisinin 18. filmi Yarın Asla Ölmez (Tomorrow Never Dies), Kaplan ve Ejderha (Crouching Tiger, Hidden Dragon) ve Mumya: Ejder İmparatoru’nun Mezarı (The Mummy: Tomb of The Dragon) gibi filmlerle adını Hollywood’da duyurdu.



Adını, 8 Nisan’da vizyona giren Her Şey Her Yerde Aynı Anda’yla (Everything Everywhere All at Once) bütün dünyaya duyuran Yeoh, filmdeki rolüyle Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu dalında favoriler arasında.

Time dergisine konuşan ve Hollywood’daki Asyalı ve Asyalı kadın klişelerine karşı kariyeri boyunca mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Yeoh, “Bu benim ırkımla ilgili olmamalıydı. Ancak bir savaş verdim. Denememe izin verilmeliydi” dedi.

EĞLENCE DÜNYASINDA YILIN KİŞİSİ
Time, dünyaca ünlü K-pop grubu Blackpink’i de “Eğlence Dünyasında Yılın Kişisi” olarak açıkladı. Dergi, “Blackpink, her yerde, sadece kulaklıklarımızda değil, aynı zamanda modada ve ekranda da dikkatimizi çekerek başarılı oldu” ifadesiyle Blackpink’i öne çıkarmasının nedenini açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top