Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz

Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz
PKK’nın kaçırdığı vatandaşların durumuyla ilgili 2016 yılından beri altı soru önergesi verdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan iktidara tepki gösterdi. Bakan, en son 4 gün önce bir soru önergesi verdiğini...

PKK’nın kaçırdığı vatandaşların durumuyla ilgili 2016 yılından beri altı soru önergesi verdiğini hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan iktidara tepki gösterdi. Bakan, en son 4 gün önce bir soru önergesi verdiğini de belirterek, “Boş naraları bir kenara bırakın da yıllardır niçin hiçbir şey yapmadınız bunun hesabını verin! Yıllardır ailelerle birlikte bağırıyoruz. Neredeydiniz?” dedi. Bakan, bu konuda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte de bir basın toplantısı düzenlediğini de hatırlattı.

2018’de İHD’de basın toplantısı düzenlenmişti

Cenazeleri Malatya Adli Tıp Morgu’na getirilen asker ve polislerin aileleri 14 Haziran’de 2018 İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile birlikte basın açıklaması yapmış ve devlet yetkililerine çocuklarının kurtarılması için çağrıda bulunmuşlardı. Aileler, Diyarbakır HDP İl Binası önündeki bekleyen ailelerin de içinde bulunuyorlardı.