Yılmaz’dan Kavcıoğlu’na: 1 Cent’i bile senin değil

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 19, 2021 / 08:56

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Fox TV’de dün sabah gazeteci İsmail Küçükkaya’nın Çalar Saat programına konuk oldu. Yılmaz, özetle şunları söyledi:
“Merkez Bankası’nın şu andaki brüt rezervi, Sayın Başkan’ın söylediği rakam, 123 milyar dolar. Fakat bunun içinde, bir cent Türkiye Cumhuriyeti devletinin Merkez Bankası’nın kazanılmış parası yok. Merkez Bankası’nın net rezervi, eksi 37 (milyar dolar) geçen hafta itibariyle. Her gün sürekli değişiyor bu ama eksi 40 milyar dolar civarında an itibariyle dolanıp duruyor.”

“Şu anda yüz yüze olduğumuz işsizlik, fakirlik, açlık, ödenemeyen faturalar, sefalet, bunların hepsi birer sonuç. Tek bir nedeni var bugün itibariyle bunun, o da ulusal itibarımız olan, namusumuz olan Türk lirasının itibarsızlaştırılması ve bu itibarsızlaştırmanın sonucu da karşı karşıya olduğumuz kontrol edilemeyen enflasyon. Diğerleri buradan çıkan, hepsi birer sonuç. Ve bu kontrol edilemeyen, kontrol altına alınamayan, itibarı yükseltilemeyen Türk lirasının nedeni de işte bu kurumsal kimlik erozyonu. Maliyeti son derece yüksek ama akılla izah edilemeyecek bir durum, çok acı, çok kötü.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top