Yine bir Taliban klasiği

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 25, 2021 / 16:22

Afganistan’da yönetimi ele geçirdiğinden beri başta kadın hakları olmak üzere pek çok alanda şeriat kurallarını uygulamaya başlayan bu kez de el kesme cezasının halk önünde uygulanabileceğini açıkladı.

Taliban’ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi, bu cezalar sebebiyle yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Turabi, The Associated Press’e Kabil’de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Herkes stadyumdaki cezalar için bizi eleştirdi, ancak biz onların yasaları ve cezaları hakkında hiçbir şey söylemedik. Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söylemesin. İslam’a uyacağız ve yasalarımızı Kuran’a göre yapacağız.”

“Ellerin kesilmesi güvenlik için çok gerekli, caydırıcı etkisi var” diyen Turabi, Bakanlar Kurulu’nun cezaların halka açık bir yerde yapılıp yapılmayacağını konusunda çalıştığını ifade etti.

Geçmiş yıllarda Turabi, arabalardan müzik kasetleri çıkarmakla, sakallarını kesen erkekleri dövmekle ve sporu yasaklamasıyla ünlüydü.

ABD KINADI

Afganistan’da yönetimi Taliban’a bırakarak ülkeden ayrılan ABD,  örgütün uzuv kesme ve infazları sürdüreceğini açıklamasını kınadı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “Bu türden insan hakları ihlallerinin faillerinden hesap sormak için uluslararası toplumun emin bir şekilde yanındayız” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top