Yine cenaze yine izdiham

Yine cenaze yine izdiham
Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Said Nursi’nin öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu için Eyüpsultan Camii’nde cenaze namazı kılındı.Caminin avlusunda koronavirüs önlemleri kapsamında...

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Said Nursi’nin öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu için Eyüpsultan Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Caminin avlusunda koronavirüs önlemleri kapsamında izin verilenden çok daha fazla sayıda kişinin katıldığı cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.
İstanbul’da son olarak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 1 aralık 2020’de yaptığı toplantıda, “Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına” karar vermişti. Bu yıl mart başında da İçişleri Bakanlığı, “Yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerimizde halen uygulanmakta olduğu gibi cenazelere katılım 30 kişi ile sınırlandırılacaktır” açıklaması yaptı. Cenazedeki kalabalık görüntülere sosyal medyadan tepki yağdı.