YİNE LİDER, HEP LİDER

Jesus’un oyuncularına sık sık “iyi hücum maç kazandırır, iyi savunma şampiyon yapar” dediğini anlattı İrfan Can maçtan bir gün önce. Ancak güçlü rakipler karşısında maç kazanmak için de iyi savunma yapmak gerekiyor. Oysa Rennes karşısında dün Fenerbahçe’nin ilk yarıda yaptığı savunma yetmedi.

Takım 25 metrede oynayıp, hep birlikte hücuma çıktığında geride açık vermeyeceksin. Rakibin defansın arkasına sarkmasını engelleyeceksin. Bunu yapmanın yolu da orta sahaya hakim olup topu kaptırmamak. Fenerbahçe dün akşam sezon başından beri yaptığı kadar hata yaptı, ama Fransızlar önceki rakiplerinden daha iyiydi. Onlar da bol ofsayta düştüler, ama düşmedikleri üç pozisyonda da gol attılar. Elbette bireysel hatalar vardı ama asıl mesele orta sahayı iyi savunamamak, ara toplara izin vermekti.

Orta sahanın merkezinde Arao, sol kanatta Lincoln etkisiz kalınca sık sık top kaptırdık. Jesus daha 59 dakikada 4 oyuncu birden değiştirip hem dörtlü defansa döndü hem de aksayan Arao’nun yerine İsmail sakat olduğu için Zajc’ı aldı. Bu formasyonda Fenerbahçe hem savunmayı iyi yapmaya başladı hem hücumu.

Bu kez iyi savunamayan Rennes oldu. İleride Batshuayi ve Emre Mor’un enerjisi de eklenince Fenerbahçe geri dönmeyi başardı. Zajc da müthiş bir firikik golüyle Jesus’u selamladı, beni unutma dedi.

Şurası bir gerçek Jesus bugüne kadar gördüğümüz oyunu en iyi okuyan ve en doğru müdahaleleri yapan teknik direktör.

Sayamadım ama sezon başından beri pek çok maç için “bu Fener’in test maçı” yorumu yapıldı. Asıl bu maç gerçek bir test ve “grubun final maçı”ydı. Grubu lider bitirirsen diğer grup liderleriyle eşleşmiyorsun, büyük nimet . Kulüp 1.1 milyon euro ekstra, kulüp ve ülke ise 4 puan kazanıyor. Elbette bir maçtan fazlasıydı ve bir o kadar da zor maçtı. Fenerbahçe bu zor testi de atlattı.

Fenerbahçe son maçlara averajla lider giriyor. Bir fırsat kaçtı ama önümüzdeki maç Dinamo Kiev’i yenip averajın kapanmasına izin vermezse yine lider, hep lider.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi