Yine sabır istedi

Yine sabır istedi
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı öncesinde sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, Beştepe’deki buluşmada, trileçe ikram ettiği muhtarlara “Neden yemediniz?” diye sordu. Muhtar maaşlarında düzenlemeye gittiklerini...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı öncesinde sonrasında açıklama yaptı. Erdoğan, Beştepe’deki buluşmada, trileçe ikram ettiği muhtarlara “Neden yemediniz?” diye sordu. Muhtar maaşlarında düzenlemeye gittiklerini duyuran Erdoğan, “Asgari ücretin altında olmasına gönlümüz razı olmadı. Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine yükseltme kararını aldık” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN VATANDAŞA YİNE SABIR ÇAĞRISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi politikaları hakkında konuşurken vatandaşlara ‘sabır’ çağrısında bulundu. “Enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa bir süre içinde alacağımıza inanıyorum” diyen Erdoğan, ayrıca gelecek seçim için muhtarlardan destek istedi.

Kabine toplantısı sonrası da konuşan Erdoğan, “Türk doları hesabı” olarak da bilinen kur korumalı hesap tutarının 163 milyarı bulduğunu söyledi. Ancak bu birikim döviz hesapları bozdurularak değil, TL hesaplarından aktarmayla oluştu. Merkez Bankası’nın açıkladığı son verilere göre geçen hafta vatandaşların döviz mevduatlarına 351 milyon dolar daha ekledi. Yani vatandaş döviz bozdurmuyor aksine döviz alıyor. Erdoğan, yılbaşından itibaren doğalgazda, elektrikte fiyat artışını mümkün olabilecek en alt seviyede yaptıklarını söyledi, yine “Devlet bu konuda fedakârlığı sürdürüyor” dedi. Vatandaştan topladığı vergileri harcayan devletin nasıl bir fedakârlık yaptığı ise net değil.

Erdoğan Taliban rejimi yönetimine geçen Afganistan’a 700 ton malzeme taşıyacak ‘iyilik treni’ için vatandaşlardan destek de istedi.

Tarım ürünleri zararlarının karşılanmasında eksiklikler olduğunu belirten Erdoğan, AFAD üzerinden 200 milyon liralık kaynak aktarılacağını söyledi. Bu tutar; Antalya, Artvin, Aydın, Bartın, Kastamonu, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sinop ve Van’a ödenecek.