Yine siviller vuruldu

Yine siviller vuruldu
Rus güçlerinin 11 Ekim’de Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 14 sivilin yaşamını yitirdiği ve 34 kişinin yaralandığı bildirildi. Dün ise vurulan bir pazar yerinde 7 kişi hayatını kaybetti.Ukrayna...

Rus güçlerinin 11 Ekim’de Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 14 sivilin yaşamını yitirdiği ve 34 kişinin yaralandığı bildirildi. Dün ise vurulan bir pazar yerinde 7 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşçenko, Telagram hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya’nın önceki gün Ukrayna’nın farklı şehirlerine ve yerleşimlerine düzenlediği saldırılar hakkında bilgi verdi. Vinnitsa, Dnipro, Zaporijya, Lviv ve Donetsk bölgelerine yönelik Rus saldırıları sonucu 14 sivilin öldüğünü aktaran Timoşçenko, 34 kişinin de yaralandığını belirtti.


PAZAR YERİ VURULDU
Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, Rus güçlerinin dün sabah Avdiyivka şehrinin merkezindeki pazar yerine saldırdığını en az 7 ölü kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

CANLAR KURTARAN DA CAN VERDİ
Kiev’e yapılan son saldırıda, ülkenin önemli çocuk kanser cerrahlarından biri hayatını kaybetti. Oksana Leontyeva, beş yaşındaki oğlunu anaokuluna bıraktıktan hemen sonra Rusya’nın acımasız füze saldırısında öldürüldü. Leontyeva, 11 yıldır kemik iliği nakli ile sayısız çocuğun hayatını kurtarmıştı.