Yine toplu mezar En küçüğü 1 yaşında

Yine toplu mezar En küçüğü 1 yaşında
Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki yakın zamanda Ruslardan geri alınan Liman kasabasında yeni bir toplu mezar bulundu. Bölgede kazılan 110 hendek sayıldı; en küçüğü bir yaşında olan 55 kişinin cenazesi çıkarılarak kasabadaki...

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki yakın zamanda Ruslardan geri alınan Liman kasabasında yeni bir toplu mezar bulundu. Bölgede kazılan 110 hendek sayıldı; en küçüğü bir yaşında olan 55 kişinin cenazesi çıkarılarak kasabadaki bir mezarlığa gömüldü.

Ölümlerin "patlayıcı, mermi yaralanmaları ve kurşun yaralanmaları” yüzünden olduğunu söyleyen Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, "Özellikle sivil kurbanlar arasında işkenceyi de dışlamıyoruz. Ancak bunu yalnızca adli tıp uzmanları kesin olarak söyleyebilir” dedi.


Birleşmiş Milletler (BM) ve batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'da savaş suçları işlediğini iddia ederken, Rusya ise bu iddiaları yalanladı.

Daha öne de Ukrayna'nın Rusya'dan geri kazandığı Harkov bölgesindeki İzyum'da ve Kiev yakınındaki Buça'da da toplu mezarlar bulunmuştu.