Yine yeniden S-400

Yine yeniden S-400
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da Taliban’dan gelen açıklamaların olumlu olduğunu, ancak tereddütlerin bulunduğunu” söylerken, istihbaratın Taliban muhataplarıyla görüştüğünü vurguladı.Erdoğan, Bosna...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan’da Taliban’dan gelen açıklamaların olumlu olduğunu, ancak tereddütlerin bulunduğunu” söylerken, istihbaratın Taliban muhataplarıyla görüştüğünü vurguladı.
Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ ziyaretleri sonrası dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Şu anda henüz Afganistan’da bir hükümet kurulmadı ve ne gibi bir getirisi götürüsü olacak belli değil. Taliban’ın açıklamaları ılımlı ama 20 yıl öncesinin açıklamalarıyla, şimdiki açıklamalar acaba örtüşüyor mu? Buna baktığımız zaman burada tabii tereddütler söz konusu” diyen Cumhurbaşkanı, “süreci şu anda hassasiyetle izlemeleri gerektiğini” belirtti.
TALİBAN’IN KADINA BAKIŞI 20 YIL ÖNCEKİ GİBİ OLAMAYACAKTIR
Erdoğan “Tabii Taliban’ın kadınlara bakışı bana göre 20 yıl öncesi gibi olmayacaktır. Onlar bu konuda da bir değişikliği muhakkak göreceklerdir. Bunların bulunduğu yerde direnmelerinin de herhalde anlamı olmayacaktır.” diye de konuştu.
İKİNCİ S400 İÇİN TEREDDÜTÜMÜZ YOK
Cumhurbaşkanı Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci paketinin alımı konusundaki soruya ise “Rusya’yla ilgili, ikinci paketin alımı vesaire, bu konularda bizim herhangi bir tereddüdümüz yok. Rusya’yla bizim gerek S-400 konusu olsun, gerek savunma sanayine yönelik olsun, birçok adımımız var. Hatta daha değişik bir alternatifi söyleyeyim. Mesela bu yangınlarda onlardan gelen Ilyushin uçaklarını kullandık. Son telefon konuşmamızda da bu konuyu görüştük. Rusya seyahatimde de bütün bunların hepsini tekrar ele alacağız.” yanıtını verdi.