YKS MARATONU SONA ERDİ

YKS MARATONU SONA ERDİ
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 2 milyon 437 bin 119 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonunda yapıldı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde düzenlenen...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 2 milyon 437 bin 119 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hafta sonunda yapıldı. Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde düzenlenen sınav sonrasında da adaylara sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

Yapılan sınavlar kapsamında tatil beldeleri hariç birçok ilde saat 18.30'a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

YKS'nin ikinci oturumu olan AYT'de adaylara 180 dakika süre tanınırken, adaylara “Sosyal Bilimler - 1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri” alanlarında 40'ar soru olmak üzere toplamda 160 soru soruldu. 

Koronavirüs Gölgesinde YKS

Koronavirüs önlemleri çerçevesinde her oturumda, adaylara sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan dağıtıldı. Sınav görevlilerine ise maske, dezenfektan ve eldiven dağıtıldı. İsteyen adaylar ve görevliler ise maske ve siperlikleriyle sınava geldi. Bilim Kurulu’nun önerileri kapsamında sınav salonuna giren adaylara, sıraya oturduktan sonra kendi talepleri doğrultusunda sınav boyunca maskelerini çıkartma imkanı tanındı.

Koronavirüs olan adaylar ise, tüm sınav merkezlerinde özel olarak hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı. ÖSYM takvimine göre, YKS sonuçlarının 28 Temmuz 2020'de açıklanması bekleniyor.

YKS Soruları ve Cevapları Yayımlandı

Sınav, TYT, AYT ve YDT olarak üç oturumda tamamlandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020-YKS'nin dün gerçekleştirilen Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi'nin (YDT) sona ermesinin ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarını erişime açtı. 

ÖSYM tarafından düzenlenen 2020-YKS sınavı bugün yapılan AYT ve YDT oturumlarının ardından sona erdi. YKS’ye giren iki milyondan fazla öğrenci, sınav soru ve cevap anahtarını ÖSYM’nin resmi adresi üzerinden ulaşabilecek.