YKS’deki belirsizlik öğrencileri isyan ettirdi

YKS’deki belirsizlik öğrencileri isyan ettirdi
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 25 Temmuz’a ertelenen üniversite sınavı tarihinin, turizmin etkilenmemesi amacıyla yeniden hazirana alınacağı iddia edildi. Sınava hazırlanan öğrenciler bu iddialara, “Geleceğimiz, turizm gelirlerinden...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 25 Temmuz’a ertelenen üniversite sınavı tarihinin, turizmin etkilenmemesi amacıyla yeniden hazirana alınacağı iddia edildi. Sınava hazırlanan öğrenciler bu iddialara, “Geleceğimiz, turizm gelirlerinden daha değerli” diyerek tepki gösterdi.
20-21 Haziran’da yapılacak YKS, salgın nedeniyle 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Önceki gece ortaya atılan iddia ise öğrencilerde merak uyandırdı. Turizm Bakanlığı’nın, yaz turizmi için temmuzda sınav yapılmasının turizmi olumsuz etkileyeceği düşüncesiyle sınav tarihinin öne alınmasını istediği iddia edildi. YÖK’ten tartışmaları netliğe kavuşturacak herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Yüz binlerce öğrenci ise yeni bir belirsizliğin içine düştü.
Öğrenciler, tartışmalara sessiz kalan yetkililere de tepki göstererek “Birileri daha çok para kazansın diye psikolojimizle oynuyorlar” dedi. Sosyal medyada, “YKS tarihime dokunma” etiketiyle başlatılan kampanyaya yaklaşık 1 milyon öğrenci katıldı.

Rezaletin Önüne Geçilmeli”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de söylentilere ilişkin, “Sınavın tekrar öne çekileceğine yönelik söylentilere bir an önce son verilerek sınavın 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı açıklanmalı ve milyonlarca kişinin hayatını etkileyebilecek bir rezalet önlenmelidir. 25-26 Temmuz’a ertelenmesi kararı makuldü. Ancak yeniden öne alınacağına yönelik söylentiler öğrencileri çok kötü etkiliyor. Bu sınavda tüm geleceğinin belirleneceğini düşünen gençler arasında her yıl daha da fazla kişi bütün bir yılını kaybetmeyi göze alarak yaşamını sınava göre programlıyor” dedi.

“SÖYLENTİLERİ BIRAKIN, ÇALIŞMAYA BAKIN”

Eğitim uzmanları ise öğrencilerin çalışmalarını bu tarihe göre yaptığını söyleyen açıklamalar yaptı. MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, başlatılan kampanya sonrası yaptığı Twitter paylaşımında, “Gençler, 2.5 milyon kişinin alacağı (yani en az 10 milyonu ilgilendiren) bir sınavı önce ileri bir tarihe atıp sonra tekrar geriye çekmek hiç makul bir adım olmaz. Söylentileri bırakın, çalışmaya bakın” ifadelerini kullandı.

Elektronik ortamdan yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuruların elektronik ortamdan yapılacağını duyurdu.