Yok sayarak memleket değişmez

Yok sayarak memleket değişmez
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Salı günü başlayan ve Rize, Artvin ve Trabzon’u kapsayan Karadeniz turuna katılan bazı gazeteciler üzerinden başlayan tartışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.İnceleme...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Salı günü başlayan ve Rize, Artvin ve Trabzon’u kapsayan Karadeniz turuna katılan bazı gazeteciler üzerinden başlayan tartışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnceleme gezisi yaptığı Sarıyer Büyükdere Fidanlığı’nda konuşan İmamoğlu, İBB Başkanı olarak, İstanbul halkının sesini ülkeye duyurmak amacında olduğunu vurguladı:

Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi’yi davet etmek istiyorum. Çünkü beni, iki yıldır bir görevli gibi Genel Başkanımla kavga ettirme çabasında bir insan. Kötü yazanlarla daha da ayrı sohbet edeceğim. Ben, ‘Evet muhalifleri’ istiyorum talimatını verdim, arkadaşlarım da onları sırasıyla yerine getirecekler. Yarın ilerleyen günlerde bunun daha da farklı örneklerini görebilirler. Tek şart da tabii benimle konuşmaya cesaretli olanlarla yapacağım. Yok sayarak bir memleket değişmez.”

‘Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda’
Ekrem İmamoğlu’nun Doğu Karadeniz Turu’nun sonunda gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara konu olmuş ve Twitter’da ‘Trend Topic’ olmuştu. Konu hakkında gazeteci İsmail Küçükkaya, Murat Ongun ile görüştüğünü söyleyerek, Ongun’un, “Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içindeki tartışmaları olarak görüyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Twitter’ı çok önemsemiyoruz” dediğini aktardı.

Küçükkaya ayrıca, Ongun için, “Hatta dedi ki, ‘Ağabey, Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda’ dedi” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu’ndan bazı gazetecilere gönderme: Gezi’de iktidarın söylemine alet oluyorlardı; unutmayacağız
İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde Gezi davasında tutuklananlar için avukatlar tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’ne katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisine davet edilen bazı gazetecilere gönderme yaparak “Kendine gazeteci diyen birileri Gezi’de olan öfkeyi yalanları üzerinden meşrulaştırıp iktidarın söylemine alet oluyorlardı. Haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. O gün Gezi’yi o şekilde hatırlatanları da unutmayacağız” dedi.