Yoksulluğun pençesinde, şiddetin gölgesinde yaşamayacağız

Yoksulluğun pençesinde, şiddetin gölgesinde yaşamayacağız
Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ülkenin dört bir yanında bir araya geldi. Yaklaşık 20 kentte meydanlar kadınların “Yoksulluğun pençesinde, şiddetin gölgesinde yaşamayacağız” sesleriyle yankılandı.İstanbul’da...

Kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde ülkenin dört bir yanında bir araya geldi. Yaklaşık 20 kentte meydanlar kadınların “Yoksulluğun pençesinde, şiddetin gölgesinde yaşamayacağız” sesleriyle yankılandı.

İstanbul’da 8 Mart Kadın Platformu’nun çağrısıyla Büyük Kadın Buluşması gerçekleşti. Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen binlerce kadın, “Değiştirecek gücümüz var” dedi. Basın açıklamasında şunlar denildi:

“Ekonomik krizle beraber enflasyon oranları artmış; temel ihtiyaçlarımız başta olmak üzere her ürüne zam gelirken, barınma, ısınma, beslenme gibi en temel haklar dahi kısıtlanmıştır. Bu zam fırtınası içinde biz kadınlar krizin en ağır koşullarına maruz kalıyoruz. Rus emperyalizminin ve NATO’nun Ukrayna, Donetsk ve Lugansk üzerinde kurduğu haksız savaş politikalarını ve işgali kabul etmiyoruz. Zorunlu göçe maruz kalan kadınların, çocukların nelere maruz kaldığının en yakından tanıkları olarak bu savaş çığırtkanlığına karşıyız.”

FARPLAS’IN KADIN İŞÇİLERİ DE ORADAYDI
Sendikalaştıkları, ağır çalışma koşullarına ses çıkardıkları için işten çıkarılan Farplas’ın kadın işçileri de taleplerini Kadıköy’den haykırdı. Öte yandan Ankara ve İzmir’deki eylemlerde de kadınlar dövizleriyle, sloganlarıyla iktidarın halkı yoksullaştırma politikalarından da savaştan da en çok kendilerinin etkilendiğine dikkat çekti.

İBB: 8 MART’TA KADINLARA TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELBİM yaptığı açıklamayla, 8 Mart günü İstanbul’da ulaşımın kadınlara ücretsiz olacağını açıkladı.