yoksulluk sınırı 13 bini aştı

yoksulluk sınırı 13 bini aştı
Enflasyon göstergelerindeki yukarı yönlü seyir sürüyor. Türk-İş’in aralık ayı araştırma sonuçlarına göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken ve açlık sınırı...

Enflasyon göstergelerindeki yukarı yönlü seyir sürüyor. Türk-İş’in aralık ayı araştırma sonuçlarına göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken ve açlık sınırı olarak tanımlanan aylık gıda harcaması tutarı 4 bin 13 TL’ye çıktı.

Gıda harcaması ile birlikte yoksulluk sınırı olarak tanımlanan giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise 13 bin 72 lira. Bekar bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 4 bin 926 TL olarak hesaplandı.

Gıda enflasyonunda rekor
Türk-İş araştırmasına göre gıda enflasyonu yıllık yüzde 54,96’ya ulaştı. Aralık ayında dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 25,75 artarak rekor kırdı.

Aralıkta gıda fiyatındaki artışlarda en etkili kalem süt ve süt ürünleri oldu. Bu ürün grubundan kaynaklanan fiyat artışlarının aile bütçesine getirdiği aylık ek yük ise 135 TL olarak hesaplanıyor.