Yoksulluk sınırı 3 bin 313 lira

Yoksulluk sınırı 3 bin 313 lira
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, açlık sınırının 3 bin 313 liraya yükseldiğini belirtirken, gıda enflasyonun da bir yılda yüzde 30 arttığını kaydetti.Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun ar-ge birimi KAMUAR, Ankara’daki...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, açlık sınırının 3 bin 313 liraya yükseldiğini belirtirken, gıda enflasyonun da bir yılda yüzde 30 arttığını kaydetti.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonunun ar-ge birimi KAMUAR, Ankara’daki market ve pazarlardan 76 gıda maddesinin fiyatının araştırılmasıyla hazırladığı raporunu açıkladı. Buna göre, şubat ayında gıda fiyatları önceki aya göre yüzde 2.8 arttı. Meyve fiyatı yüzde 4.3, sebze fiyatı ise yüzde 2.7 yükseldi. Gıda fiyatlarında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29.7 oranında artış görüldü. Oransal olarak en büyük artış, yüzde 55.8’le sebze fiyatlarında oldu.
ASGARİ ÜCRETİN 488 LİRA ÜZERİNDE
Açlık sınırı, ocak ayında 3 bin 267 liraydı. Bu kalemde de bir ayda 46 liralık artış kayda geçti. Net asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş.

ESKİŞEHİR ESNAFI: BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Salgın boyunca dükkanlarına müşteri alamayan Eskişehir esnafı yaşadığı sıkıntıyı ‘bıçak kemiğe dayandı’ diyerek anlattı. Devletin desteğinin çok yetersiz olduğunu vurgulayan esnafa yerel yönetimler sahip çıkmaya çalışıyor.

YOKSULLUK MANZARASI
AK PARTİ KONGRESİNDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen AK Parti İzmir 7. Olağan İl Kongresi’nde arama noktasında bir kadın, yarısı tüketilmiş sandviçler, poğaça ve ekmekleri toplamak için, “Sandviçleri alabilir miyim” diyerek görevli polislerden izin istedi. Cumhuriyet’in haberine göre, daha sonra yerden topladığı yiyecekleri elindeki poşetlere doldurarak alandan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı siyasi çatışmalardan bizim sorunlarımızı görmüyor

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile siyasi tartışmalar yaptığını, esnafın sorunlarını görmediğini dile getirdi. Arslan, “İflaslar, intiharlar yaşanıyor. Bunlar basına yansıyor ancak, yetkililer sesimizi bir türlü duymuyor esnafımız çaresiz” dedi.

Gebze Belediyesi 25 ton patates dağıttı

Kocaeli’nin AK Parti’li Gebze Belediyesi de üreticilere destek olmak ve ihtiyaç sahibi ailelere katkıda bulunmak için 25 ton patatesi dağıtmaya başladı. Belediye üreticilere destek olmak için aldığı patatesi, bin 250 aileye dağıtılacak.