Yoksulu kazanan seçimi kazanır

Yoksulu kazanan  seçimi kazanır
MetroPoll Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar, şirketin Türkiye’nin Nabzı Mart 2021 anketinin sonuçlarını açıkladı.Buna göre AK Parti ve MHP’nin oylarının toplamı yüzde 39.1. CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi...

MetroPoll Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar, şirketin Türkiye’nin Nabzı Mart 2021 anketinin sonuçlarını açıkladı.
Buna göre AK Parti ve MHP’nin oylarının toplamı yüzde 39.1. CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin toplamı ise yüzde 40.4. Kararsızların oy oranının yüzde 5.5, protesto oylarının ise yüzde 6.2, cevap vermeyenlerin oranının ise yüzde 6.3 olduğu görüldü.
“İktidar ile muhalefet arasındaki denge çok kritik” diyen Sencar, anket sonuçlarını, «İktidar ile muhalefet arasındaki denge çok kritik. Tüm parti yöneticileri ve partili vatandaşlar netice alabilmek için kararsız seçmen kitlesi ve dar gelirli seçmenler üzerine yoğunlaşmalıdır» dedi. 
Kararsızların, protesto oylarının ve cevap yok diyenlerin toplamımın yüzde 18 seviyesinde olmasını ise Sencar, “Kararsızların üçte biri, yani 6 puanı AKP kökenlidir. Kararsızlar içindeki 6 puanlık AKP kökenli seçmenin 1.5 puanı Erdoğan’a sıkı bağlı, 1.5 puanı ise geçek bağlıdır. Dolayısıyla bunların tekrar AKP’ye dönme ihtimali söz konusudur, özellikle sıkı bağlıların” sözleri ile değerlendirdi.