‘Yolsuzluk iliklerimizi sömürüyor bizim...’

‘Yolsuzluk iliklerimizi sömürüyor bizim...’
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kastamonu'da partisinin 4. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Karamollaoğlu, asgari ücretin açlık sınırında olmasını iktidarın yolsuzluklarına ve yapılan israfa bağladı.Saadet...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kastamonu'da partisinin 4. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Karamollaoğlu, asgari ücretin açlık sınırında olmasını iktidarın yolsuzluklarına ve yapılan israfa bağladı.
Saadet liderinin yolsuzluklarla ilgili verdiği rakam akla hayale sığmayacak türden: “Yolsuzluk iliklerimizi sömürüyor bizim. Öyle 10-15-20 milyar değil bu. 100 milyara yakın bir yolsuzluk var bu memlekette.”
Karamollaoğlu, israfa dikkat çekerken de lüks makam araçlarını örnek gösterdi: “İsraf, problemin temeline dayanıyor. Bizim gibi memlekette birkaç yüz bin Mercedes makam aracı olmaz. Gidin Avrupa'ya, en zenginlerinde bu yoktur.”

Temel Karamollaoğlu, insanların devlet dairelerine giderken korktuğunu ve neyle karşılaşacağını bilmediğini belirterek “Devlet kapısına düştüğünde, yanında seni kollayacak bir AKP’li yoksa hapı yuttun. Maalesef bu bir gerçek. Parti devleti haline dönerseniz o zaman insanlar giderek devletten de ümidini keser, soğumaya başlar” dedi.
Asgari ücretin açlık sınırında olduğunu belirten ve tepki gösteren Karamollaoğlu şöyle dedi:
"AKP’li arkadaşları bazen dinlediğimiz zaman öyle bir heyecanla anlatıyorlar ki, ‘Biz böyle bir dönemi hiç yaşamadık, bundan daha iyisi olmaz…’ Peki verdiğiniz asgari ücret ne? Açlık sınırı. Siz diyorsunuz ki, ‘2002’de geldiğimiz zaman 2003’teki rakam şuydu, şimdi bu 3 bin liraya çıktı. 10 misli arttı…’ O zaman da açlık sınırıydı, bugün de açlık sınırı. O zaman da adam karnını doyuramıyordu, bugün de doyuramıyor. Hangi hikâyeyi söylüyorsun ya? Milleti kandırmaya kalkıyorsun.”