‘Yolsuzluk konuşulursa onların canı yanar’

‘Yolsuzluk konuşulursa onların canı yanar’
Partisinin Ardahan 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yolsuz sorununa değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş konuşmalarında yolsuzlukla mücadele konusunu vurguladığını...

Partisinin Ardahan 1’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yolsuz sorununa değindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş konuşmalarında yolsuzlukla mücadele konusunu vurguladığını ancak şimdi bu konuyu 'unuttuğunu' ve 'yolsuzlukla mücadele' lafını hiç kullanmadıklarını savunan Davutoğlu, “Çünkü onlar için yolsuzluk artık konuşulmaması gereken bir şey. Konuşulursa onların canı yanar da onun için konuşamıyorlar" dedi.

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en kritik dönemlerinden geçtiğini söyleyen Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı;

AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemde ‘3 y' çalışmalarının içinde bulunduğunu ve bunların gereğini yapmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, “Ama son yıllarda bu üç alanda da nereye geldiğimizi bakın size tarif edeyim: Yasaklar diz boyu, medya ambargoları var. Ülkede kim sesini yükseltiyorsa hemen ihanet suçlamasıyla karşı karşıya geliyor. Ülkede özgürce bir fikir söylemek isteyenlere medya kanalları kapatılıyor” açıklamasında bulundu.

“Pelikan, Cumhurbaşkanının arkasına saklanıyor"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Hilal Kaplan ve Süheyb Öğüt'ü, Pelikan adından yargı yoluyla sıyrılmaya çalışmakla suçladı. Üstün, "Bilinmelidir ki bu illegal yapının, kendilerini aklamak için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, bazı siyasilerin arkalarına saklanmaları ve her mecrada sanki Cumhurbaşkanı ile bu siyasilerin sözcüleriymiş gibi davranmaları özellikle dikkatimizi çekmektedir” dedi.