YOLSUZLUK ŞİKAYETİYLE İSTİFA ETTİ

YOLSUZLUK ŞİKAYETİYLE İSTİFA ETTİ
AK Partili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önceki gün yapılan haziran ayı meclis toplantısında AK Parti’li Meclis Üyesi Esra Yılmaz’ı ‘dilekçe vermesine rağmen’ konuşmasına izin vermedi.Bunun üzerine Yılmaz, “Gündem...

AK Partili Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, önceki gün yapılan haziran ayı meclis toplantısında AK Parti’li Meclis Üyesi Esra Yılmaz’ı ‘dilekçe vermesine rağmen’ konuşmasına izin vermedi.
Bunun üzerine Yılmaz, “Gündem dışı konuşma istedim, nasıl engellersiniz meclis üyesini? Ayıp ne münasebet, dilekçemi verdim. Başkanım nasıl engellersiniz. Toplantı öncesinde dilekçemi verdim” ifadeleriyle yaşanan duruma tepki gösterdi. Yılmaz, tepkisinin ardından dün yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Yılmaz, yaptığı açıklamada 2019 yılının sonunda açılan, ihtiyaç sahiplerinin market alışverişi yaptığı Gönül Çarşısına koordinatör olarak atandığını, sonra Başkan Köse’nin haber göndererek kendisini izne çıkardığını söyledi. Yılmaz, izne çıkarılmasının ardından “bir takım şaibeli dedikodular” duyduğunu ve üstlerine ilettiğini belirtti. Duydukları üzerine bir rapor hazırlamak için harekete geçen Yılmaz, projenin başından beri çalışan stok sisteminden veri alacakken sistemle oynandığını tespit ettiklerini, bunun üzerine manuel stok sayımı yaptıklarını ifade etti. Yılmaz bu aşamada Özel Kalem Müdürünün rapor hazırlanmasını engellemeye çalıştığını ama raporu tamamladığını söyledi.
AKRABA ÇETENİZLE MAŞALARINIZLA, İŞ ADAMLARINIZLA BAŞ BAŞA BIRAKIYORUM
Yılmaz, “Dosya tamamlanınca bana yapılan bu saldırıların nedenini anladım. Tespit etmiş olduğum usulsüzlük ve yolsuzluk bundan sonra yargının işi. Mamak Belediyesi‘ndeki akraba çetenizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum.”

RİZE’DE DE ‘YORUMSUZ’ İSTİFA

Rize’de Pazar Belediyesi AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Engin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Engin, belediye meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini belirtti. Engin, istifasını, sosyal medya hesabından, “yorumsuz” notu ile paylaştı.