YÖNETİM İÇİN DÜŞÜNME VAKTİ

YÖNETİM İÇİN DÜŞÜNME VAKTİ
Buz gibi bir hava sert ve kötü bir zemin, kar, kış ve Sivas. Son yedi müsabakasını kaybetmeyen ama puanlar yitiren Beşiktaş için neredeyse tamam mı devam mı maçıydı…Maça geleceğim ama Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın...

Buz gibi bir hava sert ve kötü bir zemin, kar, kış ve Sivas. Son yedi müsabakasını kaybetmeyen ama puanlar yitiren Beşiktaş için neredeyse tamam mı devam mı maçıydı…
Maça geleceğim ama Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’ın karşılaşma öncesi sözleri memleketin durumunu ortaya koyuyor.
Sivasspor, Galatasaray maçının ardından stadı bakıma alındığı için 37 gün sonra evinde maça çıkabiliyor. Stadın adı 4 Eylül Stadyumu. Rıza Çalımbay diyor ki, “Zeminde mantar hastalığı oluşmuş, çim hastalanmış. Neden? Çünkü stat güneş görmüyor yani stadın yapımında sorun var…”
Bahsedelim mi stattan? Stadı yapan TOKİ. 2012’de ihaleye çıkılmış. 2013’te temeli atılmış. TOKİ’nin işi stat yapmak değil. Fakiri, fukarayı ev sahibi yapmak ama yeter ki ihale olsun yeter ki kupon iş olsun. Neyse buna da eyvallah.
Peki TOKİ stadı yaparken ne demiş ahaliye? “Türkiye’nin ilk ekolojik stadını yapıyoruz.” Gülelim mi ağlayalım mı? Bunu söyleyenler, kelimenin anlamını biliyor mu emin değilim. Rıza Çalımbay, “Stat güneş görmüyor” diyor. Güneş, zaten Sivas’a az geliyor, hele de kışın. Ekolojik stat! Allah da sizi güldürsün, hesabı dünyada görülsün.
Nasıl becerdilerse ihalenin ayrıntılarından (!) ne mimar dinlemişlerdir ne mühendis, belli. Ekolojik ilk stadyum imiş, bir işiniz de doğru olsun be kardeşim, bir işiniz.
İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı rezaleti geliyor akla.
Maça geleyim. Sivas buz gibi. Gündüz maçı, hava sıcaklığı -3 derece. İki teknik adam da zeminden endişeliydi.
Beşiktaş’ın eksikleri vardı. Gedson cezalıydı, Redmond, Josef ve Salih Uçan ise sakat. Ama Ghezzal’ın dönüşü önemli. Bu maça yedek kulübesinde başladı ama olsun, özledik be abi.
Yeni transfer Amir Hadziahmetovic sahada, Dele Alli yedekte.
Ancak tutuk başladı müsabakaya Beşiktaş, bir türlü hücum organizasyonu yapamadı. Sivas farklı yöntemler denemekten vazgeçmeyince sonucu 23. dakikada aldı. Sivas’ın yeni transferi Samu Saiz, kaleci Mert’i avlamayı bildi.
Geçen maç da yazdım. Aboubakar’da müthiş bir gerileme var önceki iki sezonuna göre. 28. dakikada kaleciyi de geçip topu ağlarla buluşturamaması şansızlıktan ziyade geri gidiş.
Topu geriden ileriye taşımada hem geç kalan hem istediği varyasyonları yapamayan Beşiktaş, ceza sahası dışından tek şutu atamadan, iki şut girişiminde de isabet bulamadan soyunma odasına gitti.
Takımdaki isteksizliği anlamak mümkün değil.
Aboubakar iyi değil, Cenk iyi mi? Düne bakarsak Cenk de durgundu. Ancak ikinci yarıya değişiklik yapmadan başlamayı tercih etti Şenol Güneş.
İkinci yarı tablo değişir mi soruları sorulurken, kart sınırında olmasına rağmen ilk yarıda saçma hareketiyle sarı kart yiyerek cezalı duruma düşen Masuaku’nun Beşiktaş’a verdiği zarar bitmemişti. Yaptığı net penaltı VAR odasının tespit ettiği ofsayta takıldı.
Şenol Güneş oyuna 64’te müdahale etti. Muleka oyuna girdi ama yine hayal kırıklığı yarattı. Kerem Atakan ve Dele Alli’nin oyuna girmesi 76’yı buldu, ama gecikmiş bir tercihti. Ve 90’da Cenk’in yerine Rachid Ghezzal oyuna girince 8 dakikalık uzatma için çabuk sona eren bir heyecan yarattı.
Ancak daha ilk yarıdan beklendiği gibi oldu. Daha isteyen daha çok mücadele eden Sivasspor Beşiktaş’ı evine puansız gönderdi.
Kupaya erken veda eden Beşiktaş, bu müsabakayla lige de “eyvallah” dedi. Devre arasını iyi değerlendirmeyen, sezona yanlış hocayla başlayan, Sergen Yalçın’a büyük haksızlık yapan yönetim için artık uzun uzun düşünme vakti.
Zira uzunca bir süre sonra “Yönetim istifa” sesleri yükselmeye başladı. Kulaklarınızı tıkayamazsınız.