Yönetmen James Cameron’ın çizimleri kitap haline getirildi

Yönetmen James Cameron’ın çizimleri kitap haline getirildi
“Titanik”, “Terminator”, “Avatar” gibi fimleriyle tanınan yönetmen James Cameron’ın filmleri için yaptığı çizimleri kitap haline getirildi. Küratörlüğünü Cameron’ın yaptığı “Tech Noir: The Art of James Cameron”...

“Titanik”, “Terminator”, “Avatar” gibi fimleriyle tanınan yönetmen James Cameron’ın filmleri için yaptığı çizimleri kitap haline getirildi. Küratörlüğünü Cameron’ın yaptığı “Tech Noir: The Art of James Cameron” adlı 392 sayfalık kitap, Cameron’ın lise yıllarına kadar uzanan ve her biri için yönetmenin kapsamlı yorumunu içeren yaklaşık elli yıllık sanat eserlerini bir araya getiriyor.

Space.com, kitapta Cameron’ın 80’lerin başında tasarladığı ancak hayata geçiremediği projesi “Xenogenesis” üzerine çizimlerin ağırlıkta olduğunu belirtti. Yönetmen Cameron, Space.com’un “Xenogenesis”in neden yönetmenin sanatsal gelişimi açısından önemli olduğu sorusuna, üniversitede fizik ve astronomi okumasının da etkisiyle o dönemde uzay seyahati ve diğer yıldız sistemlerine yolculuk gibi oldukça zorlu konseptler tarafından ‘büyülendiği’ cevabını verdi.