Yöneylem anketi: Bu pazar seçim olsa birinci parti CHP

Yöneylem anketi: Bu pazar seçim olsa birinci parti CHP
Yöneylem Araştırma’nın Haziran 2022 anketinde AK Parti’nin birinci parti çıkamadığı görüldü. Ankette ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında tüm adayların önde olduğu dikkat çekti.Ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan...

Yöneylem Araştırma’nın Haziran 2022 anketinde AK Parti’nin birinci parti çıkamadığı görüldü. Ankette ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında tüm adayların önde olduğu dikkat çekti.

Ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranlarına bakıldığında AK Parti’nin yüzde 22,5 ile ikinci parti olarak yer aldığı görüldü.

Yüzde 23 oyla CHP birinci parti oldu. İYİ Parti yüzde 13,3 ile üçüncü parti olurken, onu HDP yüzde 8,7 ile takip etti. MHP’nin ise yüzde 6,8.

Ankette yer alan “Hangi ittifaka oy verirsiniz” sorusuna yüzde 39,8 Millet İttifakı, yüzde 33,3 ise “Cumhur İttifakı” yanıtı verildi.

Katılımcılara ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimi tercih edecekleri sorusu yöneltildi.

Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin soruda Kılıçdaroğlu yüzde 46,6, Erdoğan ise yüzde 37.5 seviyesinde seyretti. Ekrem İmamoğlu ve Erdoğan’a dair tercihlerde ise İmamoğlu yüzde 51,8 oranını bulurken Erdoğan yüzde 37,2 düzeyinde kaldı.

Son olarak Erdoğan ve Mansur Yavaş’ın sorulduğu ankette katılımcıların yüzde 59,2’si Yavaş’a oy veririm derken katılımcıların yalnızca yüzde 31,1’i Erdoğan yanıtını verdi.