Yöresel mimariye uygun buldu

Yöresel mimariye uygun buldu
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, buraya yapılan inşaatlarla gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan görseller tepkilere yol açtı.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise buradaki...

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, buraya yapılan inşaatlarla gündem oldu. Sosyal medyada paylaşılan görseller tepkilere yol açtı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise buradaki inşaatı savunarak, “Ayder’imizin güzelliğini bozan yapıları kaldırıyoruz. Yöresel mimariye uygun bir tesis yaparak hepsini aynı çatı altında topluyoruz” dedi.

Twitter’daki hesabından bir videolu paylaşım yapan Bakan Kurum, “Bunu da doğal yapısı tahrip edilmiş 17 bin 478 metrekare alanın sadece 3 bin 863 metrekarelik kısmına yapıyoruz. Geri kalan 13 bin 615 metrekare yeşil alan olacak. Doğal doku daha da ortaya çıkınca, yeni Ayder’imiz bugünden güzel değil, çok daha güzel, yeşil ve yaşanabilir olacak” ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Ayder Yaylası’nda çarpık ve afet riski altında yapılar olduğu ve bunların yenilendi ifade edildi.