Youtuber vekil koltuğundan oldu

Youtuber vekil koltuğundan oldu
Sosyal medya hesaplarında GaaSyy adıyla bilinen Japon milletvekili Yoshikazu Higashitani, mecliste hiçbir oturuma katılmaması nedeniyle görevinden ihraç edildi.Söz konusu milletvekilinin yedi ay boyunca bir kez bile parlamentoya gitmediği...

Sosyal medya hesaplarında GaaSyy adıyla bilinen Japon milletvekili Yoshikazu Higashitani, mecliste hiçbir oturuma katılmaması nedeniyle görevinden ihraç edildi.

Söz konusu milletvekilinin yedi ay boyunca bir kez bile parlamentoya gitmediği bildirildi. Geçtiğimiz hafta parlamento, Higashitani’nin Tokyo’ya uçarak mecliste şahsen özür dilemesini talep etti. Milletvekilleri bunun telafi için son bir şans olduğunu belirtti.

Ancak Higashitani oturuma katılmak yerine sosyal medya kanallarından Türkiye’ye gideceğini ve maaşını Türkiye’deki depremzedelere yardım için bağışlamayı planladığını duyurarak deprem bölgesine gitti. Hakkındaki şikayet üzerine harekete geçen parlamentonun disiplin komitesi, devamsızlığı sebebiyle Higashitani’nin milletvekili statüsünü elinden aldı.

Yerel basına göre bu ceza en son 71 yıl önce yine devamsızlıktan dolayı uygulanmıştı.