YSK iktidarın elinde

YSK iktidarın elinde
Yeniçağ TV’de Orhan Uğuroğlu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3. kez aday olup olamayacağıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu,...

Yeniçağ TV’de Orhan Uğuroğlu’nun gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 3. kez aday olup olamayacağıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu, YSK’daki işleyişe dair “Orası tamamen Saray’ın kontrolünde olan bir yer. 1-2 vicdanlı var orada, onun dışındakilerin tamamının iradesi yok.” değerlendirmesinde bulundu.
Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
“Yüksek Seçim Kurulu’nun bağımsız bir iradesi var mı, yok. 51. sefer seçime girse, YSK ‘52. sefer de girebilir’ diye karar alır, adım gibi eminim bundan. Orası tamamen Saray’ın kontrolünde olan bir yer. 1-2 vicdanlı var orada, onun dışındakilerin tamamının iradesi yok.
AYM’ye de onun için hülle yoluyla adam tayin ediyor. Oraya da kendi arkadaşlarını, yandaşlarını tayin ediyor. Önce Saray’a çağırıyor, bağlılık yemini ettiriyor.”