YSK’ya 3. dönem itirazı

YSK’ya 3. dönem itirazı
2014 ve 2018 yıllarında iki defa Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha aday olmasına ilişkin itirazlar sürüyor. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz...

2014 ve 2018 yıllarında iki defa Cumhurbaşkanı seçilen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde bir kez daha aday olmasına ilişkin itirazlar sürüyor. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz dün, Erdoğan’ın üçüncü kez aday olamayacağına ilişkin Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu maddelerine işaret edilen itiraz dilekçesini İYİ Parti YSK Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk’e teslim etti.

YSK önünde açıklama yapan Poyraz, YSK’nın bugün geçici cumhurbaşkanı adayları listesini açıklayacağını anımsatarak, listede Erdoğan’ın aday olarak ilan edilmesi halinde dilekçelerinin işleme konulacağını söyledi. Poyraz, “Bu bir siyasi tavır değildir, bu bir hukuki tavırdır. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olarak hepimizin tabi olduğu Anayasa’ya olan saygımızla alakalıdır,” dedi.

Erdoğan’ın adaylığına DEVA Partisi de itiraz edeceğini duyurdu.